ŠPANSKI MEDIJI TVRDE

Otkriveno ko je platio kauciju za Alvesa. Iza svega je tajni dogovor

Brazilski nogometaš Dani Alves, u februaru osuđen na četiri i po godine zatvora zbog silovanja, platio je kauciju od milion eura i napustio zatvor u Barceloni u ponedjeljak ujutro.

"Obavještavamo vas da je uplata jamčevine za Daniela Alvesa evidentirana na računima 21. odjela Suda u Barceloni", stoji u saopćenju suda.

Sud u Barceloni nepravomoćno je osudio Alvesa na četiri i po godine zatvora zbog silovanja žene u noćnom klubu krajem 2022. godine. Gotovo mjesec dana nakon presude za seksualno nasilje, jednom od najtrofejnijih nogometaša u historiji odobren je privremeni izlazak iz zatvora, uz plaćanje jamčevine.

Medij platio kauciju zbog intervjua?

Ujedno je sud odredio da će se 40-godišnjem Brazilcu oduzeti španski i brazilski pasoš. Alves također ima špansko državljanstvo od 2005. godine. Osim toga, prema odluci suda, ne smije se približiti svojoj žrtvi kojoj je prema presudi morao platiti 150 hiljada eura odštete.

Više dana se nagađalo ko je platio Alvesovu kauciju i u tom kontekstu spominjala su se imena Neymara i Memphisa Depaya. Međutim, to je demantirano, a katalonski Mundo Deportivo sada tvrdi kako je kauciju platio za sada nepoznati brazilski medij.

Španska novinarka Marisa Martin Blazquez izjavila je kako se radi o jednom poznatom brazilskom časopisu koji je u zamjenu za plaćanje dogovorio ekskluzivni intervju s Alvesom.

Računaju kako će objavom intervjua pokriti trošak vađenja Alvesa iz pritvora. U intervjuu bi trebala sudjelovati i bivša Alvesova supruga Joana Sanz.