Procurili dokumenti

Otkriveno koliko je koštala izrada Marvel's Spider-Mana 2, iznos je vrtoglav

Marvel's Spider-Man 2 izašao je ove godine i dobio pohvale kritičara i igrača kao odličan nastavak igre iz 2018. godine. Na veliku žalost fanova, igra nije dobila nikakve nagrade na The Game Awardsu, iako je bila nominirana u sedam kategorija.

Nedavno se dogodio veliki hakerski napad na razvojni studio Insomniac. Hakeri su tražili 50 bitcoina, odnosno oko dva miliona dolara, kako ne bi prodali sve ukradene informacije i slike. Razvojni studio nije im uslišio želje, pa su materijali procurili na internet.

Hrpetina toga postala je dostupna običnom puku, među njima i Insomniacov plan za nadolazeće igre. Procurio je čak i video iz rane verzije Wolverinea koji bi trebao izaći, najvjerovatnije, 2026. godine. No, otkriveni su i podaci o izradi igara, među njima i Spider-Mana 2.

Kako stoji u dokumentima, izrada ovog naslova koštala je 315 miliona dolara, što je najskuplji Spider-Man projekt u historiji. Dosad najskuplji bio je film Spider-Man 3 iz 2007. godine, koji je imao budžet od 250 miliona dolara. No, ako je vjerovati tim dokumentima, Marvel's Spider-Man 3, koji bi trebao izaći 2028. godine, koštat će nevjerovatnih 385 miliona dolara.