'Sarajevska priča'

Otpale Letu štuke: Predstavljen program ‘najluđe noći’ u Sarajevu: Evo šta građane i posjetitelje sve očekuje

Sarajevo će opet biti jedna od najpoželjnijih novogodišnjih destinaciji u regiji, poručila je gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić

Grad Sarajevo predstavio je danas kompletan plan i program dočeka Nove godine u Sarajevu. U odnosu na ranije najave, došlo je do promjene što se tiče zabavljača "najluđe noći".

Na spektakularnom dočeku Nove 2024. godine će nastupiti Zabranjeno Pušenje, Crvena Jabuka, Bombaj Štampa i Laka. Tako će program biti uveličan sa glavnim zvijezdama večeri: Draženom Žerićem Žerom, Zenitom Đozićem te Davorom Sučićem Sulom, a umjesto "Letu štuke" publiku će zabavljati Lela i Laka.

U vrlo opuštenoj atmosferi, Zenit Đozić, autor scenarija programa Javnog dočeka zajedno sa predstavnicima četiri benda, najavili su jedinstven program i potpuno novi koncept novogodišnjeg dočeka u Titovoj ulici simboličnog naziva „Sarajevska priča“.

Ako je suditi po atmosferi sa druženja prepunog humora i dobre zabave, vrhunske svirke u bh. prijestonici neće nedostajati posljednjeg dana mjeseca decembra, rečeno je na današnjem druženju za medije, sponzore i prijatelje.

Gradonačelnica Karić je poručila da je Sarajevo spremno za još jedan spektakularan doček, ali i sve goste koji u ogromnom broju pristižu u naš grad.

„Naše Sarajevo će i ovog 31. decembra zaista biti jedinstvena novogodišnja lokacija. Sigurna sam da će prepoznatljivi sarajevski humor, jedinstveni program koji smo spremili i sjajna četiri benda, napraviti sjajnu atmosferu i iz našeg grada poslati jednu lijepu sliku i poruke ljubavi. Sarajevo će opet, najviše zahvaljujući gostoljubljivošću njegovih građana i posebnom prazničnom duhu koji nudi i duši koju uvijek ima, biti jedna od najpoželjnijih novogodišnjih destinaciji u regiji.

Posebno me raduje godišnjica 40 godina olimpijade u Sarajevu i naša sarajevska priča, koja će pored svojevrsnog spektakla u Titovoj ulici 31.12., zapravo biti uvod u sve ono što spremamo povodom obilježavanja ovog jednog lijepog jubileja tako da sarajevska priča traje dugo. Dragi građani, gosti i prijatelji grada dobro nam došli. Sarajevo Vas voli!“, istakla je gradonačelnica Benjamina Karić.

Program

Naime, ovogodišnji program će započeti koncertom Sarajevske filharmonije u Narodnom pozorištu sa prijenosom na pet LED ekrana u Titovoj ulici do početka programa u 21 sat, te na Trgu Susan Sontag sve do kraja koncerta u Narodnom pozorištu.

Koncert filharmonije počinje u 19:30 sati, kada će se otvoriti ulaz u Titovu ulicu i to iz pravca ulica Kulovića, ulice Dalmatinska te glavni ulaz od Trga Djece Sarajeva.

Kompletan program kod Vječne vatre počinje u 21:00 sat, kada će se na sceni pojaviti prvi izvođač - Laka sa bendom.

Od 22:00 sata na sceni će se smjenjivati bendovi „Bombaj Štampa“, „Zabranjeno Pušenje“ i „Crvena Jabuka“, a njihove nastupe na LED ekranima duž ulice pratit će posebne video projekcije.

Između bendova, na sceni će se u više navrata pojaviti Đozić, a u sklopu programa će biti emitovan i novi snimljeni sadržaj, na kojem Zenit sa ekipom radi posljednjih mjeseci.

Novo iskustvo bez vatrometa

Obzirom da je Grad Sarajevo ranije najavio da odustaje od vatrometa u novogodišnjoj noći, u Titovoj ulici će u ponoć biti upriličeno potpuno novo iskustvo.

Ranijom studijom i izrađenim elaboratom potvrđeno je da se kompletan uloženi novac u Javni doček u Sarajevu vraća minimalno dvostruko, uzimajući u obzir popunjenost smještanijih kapaciteta i broju turista koji dolaze u Sarajevo uoči novogodišnjih praznika.

Podsjećamo da će sve servisne informacije i detalji u vezi pravila na prostoru gdje se održava Javni doček Nove 2024. godine biti dostupan od 20.12.2023. na web stranici sarajevskaprica.ba.

Posebno je važno naglasiti odličnu saradnju Gradske uprave i Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva saobraćaja, Ministarstvom komunalne privrede te svih javnih preduzeća i službi.

Projekat između ostalih, sufinansiraju Turistička zajednica Kantona Sarajevo, Općine Novo Sarajevo, Centar, Stari Grad i Novi Grad. Generalni sponzor Javnog dočeka je NLB Banka koja je projekat podržala sa 100.000,00 KM.

"Iznimno nam je drago što smo partneri Gradu Sarajevu i što ovo partnerstvo označava samo jedan početak naše zajedničke saradnje. Obzirom na muzičare koji će nas zabavljati u novogodišnjoj noći, drago nam je što smo dio ove prave sarajevske priče. Mi u NLB Banci kažemo da je ovaj region naš dom, poznajemo ljude iz ovog regiona, a naša podrška ovom događaju, jedan je od načina obogaćivanja života građana Sarajeva, ali i doživljaja ovog grada svim turistima koji planiraju posjetu Sarajevu iz regiona. Također, zadovoljstvo mi je najaviti i da je NLB Banka Sarajevo generalni sponzor Javnih dočeka i u Mostaru i Tuzli, što je dokaz naše posvećenosti lokalnoj zajednici, ne samo u Sarajevu, već i šire’", izjavio je Jure Peljhan, Član Uprave NLB Banke d.d. Sarajevo.

Koproducent programa „Sarajevska priča“ je Federalna TV koja će kompletan program prenositi uživo.