Ilidža

Otvoren novi proizvodni pogon kompanije Braće Mujić. Muzur: Prava investicija u budućnost naše općine i građana

Otvaranje ovog pogona ne samo da će stvoriti nova radna mjesta i podržati našu ekonomiju, već će također pružiti priliku za rast i razvoj lokalnih resursa, istakao je Muzur

Novi pogon kompanije Braće Mujić svečano je otvoren danas na Ilidži, a ceremoniji otvaranja prisustvovali su domaći privrednici, predstavnici kompanija i brojne zvanice.

Otvaranje pogona za metalnu i građevinsku industriju koji je opremljen najmodernijom tehnologijom i visokokvalitetnim strojevima samo je jedna u nizu potvrda da se na Ilidži rađaju i uspješno realizuju poslovne ideje koje kreiraju nove poslovne prilike i nova radna mjesta.

Načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur, koji je prisustvovao svečanom otvaranju, iskazao je zadovoljstvo povodom pokretanja novog pogona koji će biti prilika za nova zaposlenja i nova radna mjesta.

"Ovo je poseban dan za cijelu našu zajednicu. Otvaranje novog pogona kompanije Braće Mujić označava veliki korak u ekonomskom razvoju Ilidže i poklapa se našim nastojanjima da od Ilidže napravimo mjesto pogodno za razvijanje privrede i kreiranje novih poslovnih prilika. Braća Mujić nisu samo poslovni ljudi, već i istinski pioniri koji su sa svojim radom i predanošću postavili visoke standarde u poslovanju.

Otvaranje ovog pogona ne samo da će stvoriti nova radna mjesta i podržati našu ekonomiju, već će također pružiti priliku za rast i razvoj lokalnih resursa. To je prava investicija u budućnost naše općine i naših građana", istakao je načelnik Muzur, koji je s direktorom kompanije Hasanom Mujićem presjekao vrpcu i tako svečano otvorio novi pogon.

Nermin Muzur

Novootvoreni pogon smješten je u poslovnoj zoni kompanije Braća Mujić u Gladnom polju a koja se prostire na više od 70.000 kvadrata.

Više od 300 radnika zaposleno je u ovoj poslovnoj zoni, dok je još njih 800 indirektno vezano za proizvodne pogone koji se u njoj nalaze.

Iz kompanije Braća Mujić posebnu zahvalnost uputili su Općini Ilidža i njenim uposlenicima, a posebno načelniku Nerminu Muzur, zbog odlične saradnje i profesionalnosti iskazane u realizaciji ovog bitnog poslovnog poduhvata za kompaniju koja 99% svojih proizvoda izvozi na švicarsko i evropsko tržište, te ne predstavlja konkurenciju domaćim firmama.

Više od 300 radnika zaposleno je u ovoj poslovnoj zoni

Načelnik Muzur je s posebnim pijetetom govorio o rahmetli Sajimu Mujiću, čovjeku koji je bio jedan od stubova kompanije Braća Mujića, a po kojem nova poslovna zona nosi ime.

Kakva je i koliko je uređena i dobro organizovana kompanija Braća Mujić možda najbolje i govori podatak da se u njoj zaposlilo 20ak ljudi koji su se nedavno vratili iz Njemačke, a i predsjednik Udruženja poslodavaca Kantona Sarajevo Suad Ećo je pohvalno govorio o kompaniji s kojom uspješno sarađuje veliki broj domaćih privrednika.

"Otvorili smo jedno novo poglavlje i zajedno gradimo bolju budućnost za sve nas. Braća Mujić su uvijek bili aktivni članovi naše zajednice, podržavajući razne lokalne inicijative i projekte. Čestitam im na njihovom uspjehu i zahvaljujem na doprinosu našoj zajednici, te se radujem saradnji kako bismo nastavili rast i prosperitet naše općine", poručio je načelnik Općine Ilidža, Nermin Muzur.

Muzur: Zajedno gradimo bolju budućnost za sve nas
Proizvodni pogon Braće Mujić
Načelnik Ilidže presjekao vrpcu