ima li razlike

Ovo je famozna opozicija u RS: Veličaju Karadžića, ne odriču se čovjeka koji je osuđen za genocid

"Radovan Karadžić je prvi predsjednik Republike Srpske. Ne treba tu dodavati ni umetati ono „bio“, on je to i sada i bit će dok postoji Republika Srpska. Za mene lično on je i sad Predsjednik, jer kada god čujem tu riječ prvo pomislim na njega.

Ostali obnašaju tu funkciju, funkciju koju je on stvorio.

Polovinom maja 1992. formirano je Predsjedništvo Srpske Republike BiH koje su činili predsjednik predsjedništva Dr Radovan Karadžić i članovi predsjedništva (sa prenesenim mandatom iz predratnog predsjedništva bivše BiH) Nikola Koljević i Biljana Plavšić.

Cickove umotvorine

I zaista je dobro rekao akademik Zuković ta bjelosvjetska mafija je Radovana osudila i utamničila u Engleskoj gdje nema pravo na posjete, da čita, piše, nema pravo na jastuk, stolicu, a sa porodicom mora da priča na engleskom jeziku".

Ove je sve umotvorine naveo Milovan Bjelica, načelnik Sokoca, u svom autorskom tekstu na zvaničnoj internet stranice svoje općine, "prvoborac SDS-a", posvećen ratnom zločincu, čovjeku osuđenom za genocid u Srebrenici.

Srpska demokratska stranka se nikada neće odreći svog prvog predsjednika i prvog predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića, jer bi se u suprotnom odrekla same sebe, poručio je Milan Miličević.

"Da je bilo drugačije, danas ne bi postojale ni Srpska demokratska stranka, ni Republika Srpska, a ni Bosna i Hercegovina sa dva entiteta i tri konstitutivna naroda", dodao je aktuelni predsjednik SDS-a, podebljavši Cickove tvrdnje.

Podrška Novića

Podsjetimo, taj i takav SDS je jedna od glavnih opozicionih struja u manjem bh. entitetu, alternativa Dodikovom SNSD-u. Samo je pitanje kakva i čemu?

Da ne bude zabune, ni vladajućoj stranci u RS ne smetaju ovakve tvrdnje.

Da li je želio biti ciničan ili ne, tek, SNSD-ov poslanik u Domu naroda Parlamenta BiH Sredoje Nović je na najavu federalnog ministra unutrašnjih poslova Rame Isaka da će podnijeti krivičnu prijavu protiv Bjelice, zbog veličanja ratnih zločinaca, reagovao riječima "da se praktično došlo u situaciju da se građani BiH na svaki način žele ućutkati i da im se želi zabraniti da bilo šta kažu".

„Šta je grijeh Milovana Bjelice u tome što je javno rekao za koga smatra da je njegov predsjednik?“, upitao se neupućeni Nović.