fleksibilni su

Ovo je najoptimističniji znak Zodijaka: Pronalazi smiješnu stranu svakog problema

Nisu svi znakovi rođeni pesimisti, ali postoji nekoliko stvari koje bi svi mogli naučiti od Strijelaca. Upravo ovaj znak glasi za - kralja optimizma.

Znakovi Zodijaka koji se nalaze između dvije sezone smatraju se promjenjivim znakovima. Oni predstavljaju promjenjivu energiju prirode, što znači da su vrlo fleksibilni i otvorenog uma. To znači da Strijelac nikad nije šokiran razvojem stvari, jer zapravo očekuje da ne ide sve glatko, ali se nada najboljem.

On se prilagođava situaciji, ovisno od toga s čim ima posla. Ono što od Strijelca možete naučiti je to da se treba manje držati zacrtanih planova i velikih očekivanja i više uživati u sadašnjem trenutku, praveći jedan po jedan korak.

Strijelac je onaj koji ne dozvoljava životnim razočarenjima da ga prikuju za tlo. On se uzdiže iznad njih, ostavlja ih taman toliko ispod sebe da nikad na njih ne zaboravi, jer ih smatra opomenom, ali im ne dozvoljava da njime upravljaju. Ako prolazite kroz težak period, prijatelj Strijelac će iskoristiti tešku situaciju iz svog života da vam pokaže kako je on nju prebrodio zahvaljujući vama, zbijajući pri tom šale sve dok vam ne izvuče osmijeh na lice.

On je svjestan toga da je um jedina barijera koja postoji u ljudskom životu. Stoga on nije poput mnogih koji dozvoljavaju da ih lična nesigurnost i mentalne barijere sprečavaju u podvizima koje ima u planu.

Koliko god da nešto zvuči nevjerovatno, Strijelac je spreman vjerovati da on to može i upravo zahvaljujući tome će i ostvariti svoje zamisli.