vitaminska bomba

Ovo je napitak koji će vas ujutro razbuditi bolje od kafe, ali ne samo to

Ujutro je važno unijeti nešto zdravo u organizam, ali se mnogi umjesto osvježavajućeg i zdravog napitka najčešće odluče za instant razbuđivanje. Ovaj napitak je prava vitaminska bomba i odlično će zamijeniti kafu koju nije zdravo piti na prazan želudac.

Recept za napitak za razbuđivanje

Limun i jabuke su poznati po brojnim blagodatima koji imaju pozitivan utjecaj na zdravlje, što ih čini savršenom kombinacijom za jutarnji napitak. Jabuke su bogate vlaknima koje pomažu u probavi i pružaju osjećaj sitosti, a osim toga imaju jako nizak glihemijski indeks, što znači da neće izazvati nagli skok šećera u krvi.

Za limun se zna da je odličan za detoksikaciju jer potiče eliminaciju viška tekućine te ga mnogi koriste odmah ujutro nakon buđenja uz mlaku vodu. Poznat je kao niskokalorična namirnica koja usporava apsorpciju masnoća u organizmu. Visok sadržaj vitamina C u limunu jača imunosni sistem.

Sastojci:

limun

jabuke

voda

U posudu s vodom stavite dva narezana limuna i tri jabuke koje su narezane na kolutiće, a zatim ostavite da proključa. Na dno posude stavite kolutiće jednog limuna i jedne jabuke. Kada smjesa proključa, izvadite voće i prelijte prokuhanom vodom. Ostavite da se ohladi te uživajte u osvježavajućem napitku.