Sport

Ovo je Perezov nacrt za novi Real. Priprema i jedan spektakularan transfer

Zasad su u središtu pažnje Zinedine Zidane i igrači Real Madrida, ali za osam dana Florentino Perez će preuzeti glavnu ulogu u najznačajnijem i najkompliciranijem ljetu u novijoj historiji kluba sa Santiaga Bernabeua, piše Marca.

"Remodeliranje, a ne rekonstrukcija", rekao je predsjednik, ali kako god taj proces nazvao, zna da ga čekaju složeni slučajevi, jedan po jedan, zbog njihovih implikacija po njega osobno i klub u cjelini. Ako ona uopće postoji, treba pronaći idealnu zamjenu za Zidanea, koji je svlačionici već objavio svoj odlazak. Treba riješiti slučajeve Ramosa ili Marcela, produljenja s Lucasom, prodaje Isca, povratka Balea, dovođenja Halanda ili Mbappea… Na predsjedniku je da zasuče rukave.

Za početak - sastanak sa Zidaneom

Florentino Perez uvjeren je u kontinuitet rada sa Zidaneom, koji još ima ugovor, ali realnost je da zna kako francuski trener odlazi. To je Zizou rekao svlačionici. Realnost je i da je klub bio u strahu, svjestan zamora materijala, dok je odbijao potvrditi da će trener Reala biti i sljedeće sezone. Međutim, pred njima je još jedan razgovor o budućnosti, odmah nakon završetka prvenstva, barem kako bi trener zatražio od Pereza da on službeno objavi vijest i pripremi teren za rastanak.

Florentino se nadao da će ga jednom moći nagovoriti na novi povratak ako sada odluči otići, ali zna da je ovaj put situacija složenija i klupskim uredima već su počela odzvanjati imena poput Raula, Allegrija i, u manjoj mjeri, Löwa. Perez zna da mora pogoditi s novim trenerom, a Raul ima najveću podršku navijača i veliki je favorit za tu poziciju.

Sljedeći na popisu je Ramos

Čim se riješi rastanak sa Zidaneom, dolazi vrijeme da se ozbiljno pozabavi pitanjem Sergija Ramosa. Ponuda za kapetana još je na stolu, ali on je ne gleda istim očima. Nitko ne popušta i vremena je sve manje. Kapetanov ugovor istječe za 45 dana, a u Madridu vole sve znati što je prije moguće, pogotovo kad se radi o planovima za novu sezonu. Ramosov odlazak ne bi bio poput drugih, iako Zidaneov oproštaj pokreće promjenu ciklusa koja bi se mogla nastaviti gubitkom kapetana.

Madriđani su već dogovorili dolazak Alabe pa bi rupa u obrani bila zakrpana, ali treba razgovarati i o Varaneovom slučaju jer bi on mogao ovisiti o Ramosovoj budućnosti. Francuz trenutačno ne želi produživati ugovor po Realovim uvjetima, a s obzirom na mogućnost odlaska bez odštete na ljeto 2022., ne isključuje ni transfer ovog ljeta. Ne čini se realno da će jedan od najboljih stoperskih tandema u Realovoj povijesti sljedeće sezone igrati zajedno.

Novi ugovor Lucasu te odlasci Isca i Marcela

Florentino se mora suočiti i sa situacijom trojice igrača koji su klubu posljednjih godina dali jako puno. Lucas, Isco i Marcelo su bili među ključnim igračima u osvajanju triju uzastopnih Liga prvaka, ali njihova je situacija sad delikatna. Prvom od njih, kao i Ramosu, ugovor istječe ovog ljeta i još nije potpisao novi. Isco i Marcelo imaju još po godinu dana ugovora, ali njihova je situacija znatno drukčija.

Dok u klubu smatraju da Lucas još može puno toga dati, ciklus Španjolca i Brazilca je završio. Zbog sportske i ekonomske situacije u klubu, to nisu jednostavni slučajevi. Klub je za njih sentimentalno vezan, predsjednik ih je uvijek poštovao, Marcelo je zamjenik kapetana, a Isco je u klubu osam godina.

Situacija s Baleom i Hazardom

Još jedan razlog za glavobolju među Bijelima je Gareth Bale, koji se ovog ljeta vraća s posudbe iz Tottenhama. Iako si je popravio status u proteklih mjesec dana, engleski ga klub ne namjerava otkupiti zbog njegove izuzetno visoke plaće od oko 17 miliona eura. Zato će se Velšanin vratiti u Madrid i ne čini se da će ga se biti lako riješiti. Bale i dalje inzistira na tome da je otišao na samo godinu dana i da će se vratiti odraditi ugovor s Realom do kraja pa će pregovori biti teški.

Još jedan slučaj je onaj Hazardov, za kojeg će se razmatrati ponude. Ako ih bude. Njegova prodaja nije među klupskim prioritetima, ali s obzirom na ekonomsku situaciju u klubu, sve će se ponude uzimati u obzir, pa tako i one za Belgijca, koji nije ispunio očekivanja.

Dovođenje Galactica - Mbappea ili Halanda

U Perezovoj viziji remodeliranja prioritet je dovođenje igrača svjetske klase, a samo su dva prava kandidata: Mbappe ili Haland. Francuz je klupski favorit zbog svega što predstavlja na terenu i izvan njega. U Madridu su uvjereni da je on igrač koji im može donijeti kvalitativni skok i na travnjaku i u ekonomskom smislu, ali da bi se upustio u takav zahvat, klub mora prvo riješiti sve gore navedene situacije.

Sve je spremno za renovaciju u Madridu, ona je isplanirana i počet će čim sezona završi. Perez je namjerava izvršiti bez obzira na rasplet prvenstva. Pogotovo promjenu trenera jer ona je osnova za početak novog ciklusa.