IT

Ovo su najpopularnije aplikacije za dopisivanje u 2023. godini

za dopisivanje aplikacije

Spisak najpopularnijih globalnih mobilnih aplikacija za dopisivanje i slanje poruka, zasnovan na broju mjesečno aktivnih korisnika, ažuriran je za 2023. godinu.

Vodeći je WhatsApp, s impresivnih dvije milijarde aktivnih korisnika mjesečno. Ova aplikacija za razmjenu poruka stekla je široku popularnost, posebno izvan Sjedinjenih Američkih Država, što je čini jednom od najčešće korištenih mobilnih društvenih aplikacija širom sveta.

Odmah iza njega slijedi WeChat, s bazom korisnika od preko 1,3 milijarde. Ova svestrana aplikacija je privukla značajnu pažnju i upotrebu, pokazujući svoju snažnu privlačnost velikom broju korisnika širom svijeta.

Na trećem mjestu je Facebook Messenger koji je prikupio oko 930 miliona korisnika širom svijeta. Iako ne dostiže isti nivo kao WhatsApp i WeChat, Facebook Messenger i dalje održava značajnu bazu korisnika, pokazujući svoju stalnu relevantnost i popularnost među aplikacijama za razmjenu poruka.

Pojava pametnih telefona i kasnije značajno povećanje broja mobilnih aplikacija unijeli su revoluciju u način na koji komuniciramo. Instant messaging, oblik online razgovora koji omogućava prijenos teksta u realnom vremenu putem interneta, pojavio se kao primarni način komunikacije.

Ove jeftine ili besplatne aplikacije za chatovanje i razmjenu društvenih poruka postale su održiva alternativa tradicionalnoj razmjeni tekstualnih poruka putem SMS-a, preko operatera.

Osim osnovne tekstualne komunikacije, moderne aplikacije za slanje poruka nude veliki broj funkcija. Korisnici mogu da učestvuju u grupnim razgovorima, razmjenjuju ​​različite medijske formate poput grafike, videa i audioporuka ili da se oglase pomoću stikera ili emotikona.

Ove dodatne funkcionalnosti dodatno su poboljšale korisničko iskustvo, čineći aplikacije za slanje poruka neizostavnim dijelom svakodnevnog života korisnika.