"Srce mi se slomilo"

Palestinski ambasador uoči javnog obraćanja saznao da mu je ubijeno šest članova porodice

'Bit će užasno, užasno. Sve će nas pobiti… ali ionako smo umirali', rekao mu je nećak s kojim je razgovarao telefonom

Palestinski ambasador u Velikoj Britaniji saznao je uoči svog govora na konferenciji Laburističke stranke da su njegovi rođaci ubijeni u Gazi.

Human Zomlot rekao je da žali zbog nasilja s obje strane, prije nego što je rekao publici da je šest članova njegove porodice ubijeno u izraelskom napadu, piše Sky News.

Zomlot je osudio izraelsku okupaciju palestinskih teritorija i kritizirao međunarodnu zajednicu zbog neuspjeha u provedbi sporazuma iz Osla.

"Imam porodicu u Gazi i slomilo mi se srce kad sam uoči izlaska pred vas primio vijest da sam ih šestero izgubio prije samo dva sata."

Njegova sestrična i njezin muž poginuli su u bombardiranju. Ubijeno je i njihovo četvero djece, uključujući dvogodišnje blizance. “Cijela je porodica bila divna”, rekao je. “Nismo uspjeli našem narodu omogućiti drugačiji put."

"Jučer sam nazvao svoju sestru koja također živi u Gazi i moj nećak je podigao slušalicu. Rekao je ujače, šta će nas dočekati? Bit će užasno, užasno. Sve će nas pobiti… ali ionako smo umirali."