sve joj je čudno

Parižanka došla u BiH i neke joj stvari nikako ne idu u glavu: Život je jeftin, ali ne razumijem zašto ovo radite

Parižanka koja trenutno živi u Sarajevu na TikTok profilu po imenu Peanut Butterović podijelila je sa svojim pratiteljima popis stvari u vezi glavnog grada Bosne i Hercegovine koje ona ne može razumjeti. Navela je stvari koje smatra čudnim.

Prije svega, izdvojila je mentalitet "idemo na kafu". Ona ne razumije da kada je prijatelji pozovu na kafu, misle da idu odmah, a ne za nekoliko dana.

"Prijatelji mi šalju poruke mogu li odmah na kafu. Ne sutra, ne ovog vikenda, ne sljedeće sedmice, ne daj Bože sedmicu poslije, već sada. Sviđa mi se sada, ali ne znam kako to funkcionira kada ljudi imaju posao. Ja ga trenutno nemam", rekla je.

Parižanka ne razumije postojanje riječi trg, a prokomentirala je i jedan od popularnijih sarajevskih klubova u koji također izlazi.

"Svi koje sretnem kažu mi da odemo tamo, ali svi koje poznajem također kažu da mrze taj klub. Cijeli grad i voli i mrzi najpoznatiji klub u gradu. Šta se događa?", navela je ona.

Sljedeće na popisu bilo je "postojanje kamiona u Miljacki" prilikom čišćenja korita rijeke.

"Govorim o malim kamionima doslovno u rijeci, vidjeli ste ih, ja sam ih vidjela, svi smo ih vidjeli - i svi moramo prihvatiti da je ovo zaista čudno", rekla je.

Posljednja na njenoj listi je šampita. "Kad su kolači općenito u pitanju, mislimo na malo šlaga na vrhu torte, a ne na tortu s puno šlaga", kazala je.

Parižanka je također istaknula da je život u Sarajevu jeftin. Pa ju je tako taksi od aerodroma do centra Sarajeva koštao 20 eura, što je, kaže, vrlo jeftino za nju.