Sport

Partizan zbog pritiska “Grobara” odustao od dovođenja bivšeg stopera “Zmajeva”

Iskusni stoper Ognjen Vranješ (33) član je turskog Hatayspora. Ove sezone nije se naigrao za prvoligaša iz Antakije.

Zbog povreda je skupio svega 15 nastupa, ali one su mu nevjerojatnim spletom okolnosti možda i spasile život budući da je u trenutku razornog potresa u toj regiji na jugoistoku Turske bio na oporavku u rodnoj Banjoj Luci.

Vranješ je bivši bosanskohercegovački reprezentativac čiju su karijeru najviše obilježile afere. Iz reprezentacije je izbačen zbog tetovaže s likom četničkog vojvode Momčila Đujića. Jedno vrijeme bio je glavna zvijezda tabloida zbog ljubavne afere s pjevačicom Jelenom Karleušom, prenosi Index.

Osim kontroverzi, iza Vranješa je i više nego solidna karijera. Iz matičnog Borca otišao je u beogradsku Crvenu zvezdu.

Zatim je igrao za niz klubova, ostvarivši više milionskih transfera.

Ovog ljeta trebao se vratiti bliže kući i potpisati za Partizan, ali do transfera ipak neće doći. Nije se nimalo svidio "Grobarima", najvjernijim navijačima srbijanskog kluba, koji Vranješu zamjeraju što je igrao za gradskog rivala Crvenu zvezdu i što navija za njihove najveće rivale.

Zato su na prvenstvenoj utakmici protiv Radničkog iz Niša napravili i poseban, uvredljiv transparent za njega.

"Svi koji Partizan mrze iz dna duše, mogu samo k**ac da nam pu*e! Vranješ-Ne može!" istaknuli su natpis "Grobari" te mu uvredljivo skandirali.

Niz medija u Srbiji tvrdi kako je Uprava popustila pod pritiskom "Grobara" i odustala od dovođenja iskusnog stopera koji ima 38 nastupa za reprezentaciju "Zmajeva".

Ugovor s Hataysporom veže ga do ljeta 2025. godine. Transfermarkt ga procjenjuje na pola miliona eura.