Vijesti

Pejaković obišao visočke piramide: Imao sam 17 operacija, raznih ljekarskih grešaka, moguću amputaciju nogu… I sad sam došao ovdje

Jedan od prvaka bh. glumišta, ugledni umjetni i dramski pisac Josip Pejaković u proteklim godinama imao je, kako sam kaže neviđene zdravstvene probleme.

Tokom posjete našeg košarkaša Jusufa Nurkića, koji je prije nekoliko mjeseci posjetio Visoko i Semira Osmanagića, slučajno im se pridružio i legendarni glumac, koji je s centrom Portlanda podijelio svoje iskustvo piramidama u Visokom, ali i njihovom benefitu po zdravlje čovjeka.

"Mislim da je krajnje vrijeme da se naša javnost urazumi", kazao je Pejaković na početku razgovora s Nurkićem i Osmanagićem.

“Bez obzira koliko ja nauku respektujem, i uvijek u tome podržavam one koji o tome znaju više od mene, ali moja znatiželja na kraju i prevazilazi tu mogućnost oko same nauke i odmah smo se tu našli bez ikakve dileme oko cijelog projekta. Ni sanjao tada nisam da ću ući u zdravstvene probleme koji su gotovo neviđeni. 17 raznoraznih operacija, raznih grešaka ljekara, moguće amputacija nogu. Na kraju sam se odlučio da dođem ovdje”.

Ističe da je mašina pokazala da je u potpunom debalansu, pognut, nepokretan i u kolicima.

"Bio sam sedam dana ovdje, bio sam ispravljen potpuno. Dobio sam nekakvu energiju koja je ipak rezultat nečega. Semir je u tome vrlo suzdržan, kada je u pitanju pomoć koju pružaju ovi prostori, ali to su ti negativni joni, koji su uvijek bili i ostali izvor života. Parametri govore sljedeće, da je neki Igman sa 740 podioka negativnih jona, najveća stabilna kapa u Evropi.

Na Bjelašnici je to promjenljivo. Nekada se penje čak i do 800, Vlašić je 710, Zlatibor negdje oko 700, a ovdje je 20 do 60 hiljada. Možete misliti koja je to ataka na ljudski organizam. Šta se tu dešava i kakva su tu čišćenja", kazao je Pejaković.

Pogledajte video: