ODGOVOR NA KRITIKE

Pep Guardiola isprozivao legende: “Taj nije osvojio ništa…”

Pep Guardiola se osvrnuo na kritike kako je njegova ekipa doživjela zamor i rekao kako će ove sezone ispisati historiju i osvojiti četvrti naslov prvaka Engleske u nizu

Pep Guardiola se osvrnuo na kritike kako je njegova ekipa doživjela zamor i rekao kako će ove sezone ispisati historiju i osvojiti četvrti naslov prvaka Engleske u nizu. Guardiola se tako zapravo obračunao s kritičarima koji su nakon dramatičnog 3:3 remija s Tottenhamom u nedjelju komentarisali kako je City upao u kolotečinu.

Riječ je o komentatorima Sky Sportsa, bivšem braniču Cityja Micahu Richardsu, Jamieju Carragheru i Garyju Nevilleu koji nisu štedjeli Pepovu ekipu. Španac im nije ostao dužan.

"Gary Neville zna koliko je teško jer inače bi osvojio četiri Premier lige u najboljem periodu Manchester Uniteda, ali to nije napravio. Možda misle da smo upali u kolotečinu i postali samozadovoljni jer su se oni tako osjećali u Unitedu. Možda su oni to osjećali. Ova ekipa, nema šanse da to osjeća", rekao je Pep pa nastavio:

"Jamie Carragher nije osvojio ništa. Micah Richards nije osvojio četiri naslova prvaka u Premier ligi u nizu. Nikad, to se nikad nije dogodilo. Ne slažem se da smo postali samozadovoljni. Znam igrače, znam kako trče. Njihovo je ponašanje izvanredno. Imamo osjećaj da, ako zadržimo ovaj nivo, osvajamo Premier ligu. Opet ćemo je osvojiti. Kako igramo mi ne govori i ne daje osjećaj da mislimo: ‘Gle kako smo dobri‘ ili da igramo naivno ili podcjenjujemo protivnike. Nimalo.

Guardiola je napomenuo kako nije moguće uvijek uzeti tri boda.

"Kada ispustiš bodove, ljudi kažu kako je katastrofa jer si prosuo bodove protiv Liverpoola, Chelseaja i Tottenhama. To su Chelsea, Liverpool i Tottenham, šta očekujete? Da ćemo imati 120 bodova i biti 20 bodova ispred svih?", rekao je Pep pa nastavio:

"Već sam puno puta u sedam godina čuo kad ne pobijedimo da smo samozadovoljni. Ako ne prođemo polufinale, onda nemamo karaktera. Odmah bih potpisao da održimo nivo koji smo imali protiv Liverpoola i Tottenhama u svakoj utakmici. Nismo pobijedili 5:0, nego remizirali, ali potpisat ću odmah da se moja ekipa uvijek ponaša tako kao u tim utakmicama", rekao je Pep

Guardiola je nastavio sa svojim izlaganjem.

"Uvjeren sam da nećemo u idućem desetljeću stići do 10 osvojenih liga u nizu. Optimističan sam, ali nisam idiot. To se neće dogoditi. Stabilni smo, stvaramo šanse i primamo manje golova od suparnika. Na dobrom smo putu i imam osjećaj da imamo više šansi za zabiti gol od suparnika", poručio je Španac.