šokantna vijest

Pep Guardiola mogao bi napustiti Manchester City. Ovo su njegove moguće zamjene

U engleskoj Premier ligi i u svijetu nogometa moglo bi doći do šoka zbog objave Daily Maila da će Pep Guardiola napustiti Manchester City 2025. godine.

Britanski list tvrdi da će španski trener (53) napustiti City na kraju sljedeće sezone uprkos tome što engleski klub želi da on ostane.

Guardioli, koji je u Manchester City stigao 2016. i osvojio 15 pehara s ekipom sa Etihad Stadiuma, ugovor s "Građanima" istječe 2025. godine.

Mail javlja kako će City dati Guardioli, koji još nije službeno obavijestio klub da namjerava otići po isteku ugovora, prostora da donese konačnu odluku o svojoj budućnosti iako žele da najuspješniji trener u njihovoj historiji produži saradnju s njima.

Što se tiče mogućih zamjena za Guardiolu na čelu Manchester Cityja, u Engleskoj se već raspravlja o imenima Michela iz španske Girone, Juliana Nagelsmanna (selektor Njemačke), Xabija Alonsa (Bayer Leverkusen - Njemačka) i Roberta De Zerbija (Brighton - Engleska).

Guardiola je sa Cityjem upravo osvojio četvrti uzastopni naslov prvak Engleske, dok je prošle sezone ekipi donio prvu tiulu prvaka Evrope.