NISU ZA JUNIORE

Pet Netflixovih filmova koje možete gledati kad djecu spremite u krevet

Neke filmove nije prikladno gledati pred djecom. Ovi naslovi nisu nužno strašni ili pikantni, ali njihova tematika definitivno nije za djecu. Zato, kad stavite djecu u krevet, udobno se smjestite i uživajte u filmovima koji su vam možda promakli.

The Platform

Ovaj naučno-fantastični horor nije za mlađe od 18 godina. Radnja je smještena u zastrašujući vertikalni zatvor u kojem svaki sprat ima zasebnu ćeliju.

U sredini je rupa kroz koju se s vrha spušta pokretna platforma, odnosno švedski stol s hranom. Na svakoj platformi nalaze se dva zatvorenika, a stol s hranom pojavljuje se svaki dan u ograničenom periodu. Oni na vrhu imaju hrane u izobilju, a zbog njihove pohlepe, samo mali dio zatvorenika na nižim spratovima dobiva nešto za jelo.

Film prati Gorenga, čovjeka koji je dobrovoljno odlučio provesti šest mjeseci u ovom zatvoru u zamjenu za fakultetsku diplomu. Svako smije uzeti samo jedan predmet. Dok većina bira oružje ili alat, Goreng donosi Cervantesov roman Don Quijote. Njegov sustanar, starac Trimagasi, sa sobom donosi nož.

White Noise

Ovaj film nije strašan, ali djeci bi bio dosadan. Adam Driver, Greta Gerwig i Don Cheadle glume u ovoj adaptaciji knjige Dona Delila. Nije za svakoga, ali nisam se mogla prestati smijati.

Driver glumi Jacka, profesora studija o Hitleru, koji se srami što ne zna ni riječ njemačkog. Naizgled ima savršen brak s Gerwig i nekoliko djece iz prijašnjih brakova. Porodičnu idilu poremeti pojava nuklearnog oblaka.

The Killer

Reditelj David Fincher vratio se svojim korijenima psiholoških trilera s filmom The Killer, u kojem glume Michael Fassbender i Tilda Swinton. Film je nastao prema istoimenom francuskom stripu, a vrti se oko hladnokrvnog ubiice koji pati od psihičke krize: boji se da gubi razum što duže čeka svoju sljedeću metu.

Fair Play

Fair Play prati mladi par, Emily Meyers i Lukea Edmundsa, koji zajedno rade kao analitičari u jednoj od najprofitabilnijih financijskih kompanija koja se bavi investicijskim fondovima. Emily i Luke sretno su zaručeni i skrivaju svoju vezu od kolega na poslu, no njihov se cijeli odnos mijenja kada doznaju da je Emily dobila promaknuće kojem se nadao Luke.

Blue Jay

Na kraju, spomenimo Blue Jay, film s kojim se djeca nikako ne bi mogla poistovjetiti. Samo odrasli koji su razmišljali o propuštenim prilikama i izgubljenim ljubavima mogu razumjeti radnju. Upozoravamo vas, mogli biste zaplakati.

Mark Duplass i Sarah Paulson glume ljubavnike čija veza nije uspjela nakon što su postali punoljetni. Kad se slučajno sretnu na parkiralištu i ponovo ujedine, jasno je da stara iskra očito još uvijek postoji.