PROLAZE DANI

Peti dan potrage za tijelom ubijene djevojčice, iz policije kažu da su ubice imale pomoć

Danas je peti dan potrage za tijelom ubijene Danke Ilić (2). Policija danima neumorno traga, obilazi i kopa sva mjesta po Banjskom polju i okolini kako bi se tijelo djevojčice što prije pronašlo. Nažalost, još uvijek nema naznaka gdje su ga ubice sakrile. Potragu dodatno remeti iznenadna smrt brata ubice djevojčice, Dalibora Dragijevića, koji se smatrao jednim od ključnih svedoka jer je priznao da je pomogao bratu Dejanu da se riješi tijela.

"Ne ide nam u prilog što prolaze dani…"

"Želim da vjerujem da ćemo naći tijelo. Kada budemo imati okolnosti da je besmisleno tražiti tijelo, obustaviće se potraga", izjavila je majorka policije Bojana Otović Pjanović govoreći o potrazi za tijelom ubijene Danke Ilić.

Otović Pjanović ističe da želi zbog porodice ubijene Danke Ilić da se tijelo što prije pronađe, kako bi roditelji mogli da sahrane svoje dijete.

"Ne ide u prilog što prolazi dan za danom, ali najveća želja mi je da roditelji pronađu svoj mir", kaže majorka policije.

Otović Pjanović otkrila kako su ubice premjestile tijelo

"Premještanje tijela bilo je 28. marta znači dva dana prije toga, i to je najporaznije i ono što govori o kakvim se sociopatama radi. Imali su pomoć. Jedan od njih se vratio dva dana nakon događaja na divlju deponiju i premjestio tijelo na drugu lokaciju. Mi smo 30. marta u službene prostorije doveli osumnjičene. Mi smo mislili da ćemo zapravo i tog 30. marta imati realizaciju i da će se desiti ono na što smo svi sumnjali ",rekla je majorka policije Pjanović Otović gostujući u emisiji "Jasno. Kao dan!" na "Blic" televiziji.