euro 2024.

Piksi optimista uoči Engleske: Ne razumijem. Što ih ne bismo napali?

Nogometaši Engleske i Srbije odigrat će s početkom u 21 sat utakmicu prvog kola grupne faze u svojoj grupi C na Evropskom prvenstvu.

Susret će se igrati u Gelsenkirchenu. Za Srbiju je ovo prvi nastup na Evropskom prvenstvu nakon 24 godine, a u grupi su još Danska i Slovenija, koji svoju utakmicu igraju od 18 sati.

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi optimističan je uoči Engleske i planira započeti s dva napadača. Igrat će i Dušan Vlahović, ali i Aleksandar Mitrović:

"Što ih ne bismo napali, ne razumijem? Bit će otvorena utakmica. Poštujemo neke stvari, ali prije svega sebe. Srbija sigurno neće biti momčad koja će čekati i gledati kako rival igra", rekao je Piksi. Upitan je što će biti ako Srbija povede.

"Naredba će biti onda da zabijemo i drugi. Vrlo jednostavno. Sad su to malo šaljiva pitanja, ali vidjet ćemo kako će se situacija razvijati. Napravit ćemo sve da uđemo u šanse iz kojih se može doći do realizacije, ali ne zaboravite da se nogomet igra u oba smjera. Ovo je turnirski tip natjecanja, svaki gol, bod i karton znače."