aleksandar pavlović

Piksi uzalud uvjeravao roditelje, Bayernovo čudo debitovat će za Njemačku

Aleksandar Pavlović posljednjih sedmica u potpunosti je iskoristio šansu koju mu je pružio Thomas Tuchel i u rekordnom roku postao neizostavan dio prve ekipe Bayerna.

Mladić koji je prošao sve Bayernove omladinske sekcije briljira u posljednje vrijeme i nije čudo da ga je selektor Elfa Julian Nagelsmann debelo podcrtao u svoju knjižicu. No, kako Pavlović ima i srpsko državljanstvo uz ono njemačko, u Srbiji su se nadali da će odlučiti igrati za zemlju svojih korijena.

Mladić je rođen u Münchenu te je već upisao dva nastupa za U-20 reprezentaciju Njemačke, ali su mu roditelji Srbi. Delegacija Nogometnog saveza Srbije za vikend je u Münchenu posjetila igračeve roditelje te ih uvjeravala da njihov sin treba odabrati seniorsku reprezentaciju domovine majke i oca. Srpski mediji pisali su nedavno da će Pavlović nakon Eura odlučiti za koju će seniorsku reprezentaciju igrati, ali da bi to trebala biti Srbija.

Piksi Stojković je razgovarao s roditeljima ovog sjajnog zadnjeg veznog, no od toga, izgleda, neće biti ništa. Njemačku tijekom reprezentativne pauze očekuju prijateljski dvoboji s Francuskom i Nizozemskom, a Pavlović je dobio poziv i, kako stvari stoje, debitirat će za zemlju u kojoj je rođen. Njemački mediji danas donose kako Leon Goretzka neće biti u sastavu Elfa, a priliku će dobiti Pavlović.

Aleksandar Pavlović ove je sezone u dresu bavarskog diva odigrao 12 utakmica u Bundesligi i dvije u Ligi prvaka.