blistao u švedskoj

Plenković se “isprsio”. Baby Lasagna bit će bogato nagrađen za uspjeh na Eurosongu

Tehnička hrvatska Vlada je na sjednici u četvrtak donijela odluku o dodjeli novčane nagrade Marku Purišiću, umjetničkog imena Baby Lasagna, u iznosu od 50.000 eura za uspjeh na ovogodišnjem Eurosongu i kao posebno priznanje Vlade za doprinos promiciji i međunarodnoj vidljivosti Hrvatske.

"Vlada mu je odlučila za njegov uspjeh na Pjesmi Eurovizije, a osobito za ogromnu promociju koju su njegova pjesma, on i sjajan rezultat donijeli Hrvatskoj i našoj međunarodnoj vidljivosti, dodijeliti novčanu nagradu od 50,000 eura", rekao je hrvatski premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade.

Čestitao je i zahvalio Purišiću na fascinantnom uspjehu na Eurosongu koji se održao u subotu u Švedskoj, gdje je osvojio najveći broj glasova publike i završio na drugome mjestu.

"To je najbolji uspjeh bilo kojega hrvatskoga predstavnika na Pjesmi Eurovizije od kada je Hrvatska samostalna i neovisna, dakle od onog uspjeha grupe Riva iz 1989. i tadašnje organizacije Eurovizije u Zagrebu. Ovo je fascinantan uspjeh i rezultat", rekao je Plenković.

Zahvalio se Zagrebu i Umagu na prekrasnom dočeku te svim sugrađanima koji su ga došli pozdraviti i čestitati Purišiću.

"Bili su to prekrasni trenuci sjajnog mladog čovjeka i njegovog tima i želimo mu puno uspjeha u daljnjoj karijeri", rekao je Plenković.

U obrazloženju odluke navedeno je kako se projekt Baby Lasagne pokazao kao "izvrstan primjer osmišljene glazbe s etno prizvukom i elementima narodne nošnje te prikaza života na selu i izazova mladih ljudi suočenih s odlukom o odlasku u velike gradove".