Region

Pogledajte koliko na ovom hrvatskom otoku koštaju dva kroasana i čaj. I to s popustom!

Javnom licitacijom u gradskoj vijećnici sredinom maja kultna korčulanska slastičarnica Arula pripala je Babić pekarama - ponudili su najveći iznos za najam prostora. Objekt Bistre s druge strane Plokate HTP Korčula prodao je Babiću, dok je Arula dana u zakup, kako doznaje Dubrovački vjesnik, na pet godina tako da se Korčulani na glavnom gradskom trgu Plokati u središtu grada mogu pohvaliti potencijalno s tri pekare i to sve tri Babićeve.

Pekara Babić odmah pokraj Aruline terase radi tutta forza, nudi klasične pekarske proizvode i to po koji euro skuplje nego u većim gradovima. Za Korčulu je to, reklo bi se, klasika. Bistre izgleda prilično neugledno, reklamna tenda je dignuta, no vrata i prozori su zatvoreni OSB pločama, pribijene ekserima, u centru Korčule, u srcu turističke sezone.

Arula je i nakon preuzimanja Babić pekara ostala slastičarnica, no rijetko ko od Korčulana ovih dana može sebi priuštiti pecivo ili kolač i kavu na omiljenoj terasi. Društvenim mrežama dijeli se račun iz Arule, izdan 23. juna u jutarnjim satima. Neidentificirani gospodin ili gospođa dobio je popust za domaće, a uprkos popustu od gotovo 4 eura, račun za dva kroasana i čaj iznosi nevjerovatnih 15,68 eura.

Račun koji se širi mrežama

Dubrovački vjesnik zavirio je u nedjelju u Babić pekaru vidjeti ponudu kroasana i tamo su našli "običan" kroasan od marelice i premium kroasan od kakaa za 1,30 eura. Popeli su se dva, tri skalina i prošetali tri, četiri koraka do obližnje Arule i tamo pronašli kroasane s lješnjakom i čokoladom te bademima, znači ove sa spornog računa, za nevjerovatnih 6 eura. Vrlo ljubazan djelatnik Arule tvrdi da su ovi kroasani premium, a skuplji su jer ih proizvodi splitska slastičarna La Delta.

Djelatniku Arule bilo je malo neugodno pa je rekao kako će od sutra cijene biti nešto niže, navodno za jedan euro, a ističe kako domaći imaju i 20 posto popusta.

"Bez popusta, turisti će dva kroasana i čaj platiti gotovo 20 eura! I onda se pitamo zašto nema turista?", piše Dubrovački vjesnik.