uefa objavila

Pojačana sigurnost u Ligi prvaka: Utakmice će se igrati uprkos terorističkim prijetnjama

Sigurnost je pojačana na predstojećim utakmicama četvrtfinala evropske nogometne Lige prvaka koje su na rasporedu danas i sutra.

Četvrtfinale Lige prvaka igrat će se prema planu uprkos navodnim terorističkim prijetnjama, objavila je Evropska nogometna federacija (UEFA).

Dva engleska kluba, Arsenal i Manchester City, večeras igraju svoje četvrtfinale duele. Londonske "Tobdžije" će ugostiti na svom stadionu Emirates njemačkog diva, Bayern iz Minhena.

Manchester City će nastupiti u Maridu kod španskog Reala. Mečevi počinju u 21 sat.

Sutra su na rasporedu još dvije utakmice elitnog kontinentalnog takmičenja, jedna u francuskom Parizu, između Paris Saint Germaina i španske Barcelone, a druga u Madridu, između Atletica i njemačke Borussije Dortmund.

Uoči duela u francuskoj prijestonici ministar unutarnjih poslova te zemlje rekao je da je sigurnost "znatno pojačana".

"UEFA je svjesna navodnih terorističkih prijetnji upućenih utakmicama Lige prvaka i usko je u kontaktu s vlastima na tim mjestima.

Planirano je da se sve utakmice odvijaju prema rasporedu uz odgovarajuće sigurnosne mjere", saopćila je UEFA.

Francuski ministar unutrašnjih poslova Gerald Darmanin rekao je da će sigurnost u Parizu biti "znatno pojačana" nakon prijetnje grupe ISIL (Islamska država).

“Vidjeli smo, između ostalog, komunikaciju Islamske države koja je posebno usmjerena na stadione”, rekao je Darmanin.

U međuvremenu, u Španiji su vlasti saopćile da su poduzeli sve potrebne mjere opreza kako bi izbjegli bilo kakve terorističke napade.