nova pucnjava

Pokušaj ubistva u Tuzli, napadači uhapšeni

 Službenici Policijske stanice Zapad Policijske uprave Tuzla sinoć su zaprimili prijavu o upotrebi vatrenog oružja u ulici Husinske bune, ispred jednog ugostiteljskog objekta. 

Hici iz vatrenog oružja upućeni su u smjeru S.D. (48) iz Lukavca nakon čega su dvojica aktera pucnjave pobjegla s mjesta događaja. 

"Tom prilikom, S.D. je zadobio lake tjelesne povrede, konstatovane u UKC-a Tuzla, Klinika za ortopediju i traumatologiju. Operativnim radom, policijski službenici su došli do saznanja o učesnicima navedenog događaja, koji su pronađeni i privedeni u službene prostorije Uprave policije MUP TK-a, a radi se o E.S., rođen 1988. godine iz Tuzle i A.B., rođen 1985. godine iz Tuzle", navode u Upravi policije MUP-a TK. 

O događaju je obaviješten dežurni kantonalni tužilac, po čijem nalogu je izvršen uviđaj od strane policijskih službenika Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla uz asistenciju policijskih službenika PU Tuzla - PS Zapad, kao i vještaka balističke struke.

"Licima E.S. i A.B. je oduzeta sloboda, zbog postojanja osnova sumnje da se dovode u vezu sa učinjenjem krivičnog djela iz člana 166. u vezi sa članom 28. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine - Ubistvo u pokušaju.

U toku je poduzimanje daljnjih istražnih radnji, po nalogu dežurnog kantonalnog tužioca, a nakon kriminalističke obrade, navedena lica će danas uz Izvještaj biti predata Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na nadležnost i dalje postupanje", navode u Upravi policije MUP-a TK.