Zvanične informacije

Policija objavila detalje pucnjave u Brčkom u kojoj je ranjen policajac: Napadač uhapšen. Poznato stanje njihovog kolege

Policija Brčko distrikta saopćila je detalje jutrošnje pucnjave u kojoj je ranjen policajac.

Policajac je prebačen na liječenje u UKC Tuzla i nije životno ugrožen, a osumnjičeni za ranjavanje policajca je uhapšen.

"Dana 06.06.2024. godine u 02:57 sati, putem telefona Policiji Brčko distrikta BiH se obratio medicinski tehničar Službe hitne pomoći i obavijestio da je kod njih zbrinut pacijent na kojeg je od strane drugog lica pucano vatrenim oružjem.

Odmah nakon zaprimanja prijave u prostorije Službe hitne pomoći upućeni su policijski službenici koji su izvršili prikupljanje obavještenja od lica inicijala J.T. policijski službenik Policije Brčko distrikta BiH koji nije bio radno angažovan, a koji je izjavio da je na putu ispred jednog ugostiteljskog objekta u ulici Mostarska, na njega iz vatrenog oružja pucalo lice inicijala S.M., iz Brčkog.

Nakon prikupljanja navedenih informacija obezbijeđeno je lice mjesta događaja i utvrđeno da se lice S.M. udaljilo sa lica mjesta u nepoznatom pravcu, te su preduzete hitne mjere potrage i pronalaženja istog. Lice S.M. je lociran na području grada i lišen slobode.

O navedenom događaju je upoznat dežurni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta BiH pod čijim nadzorom se preduzimaju potrebne istražne radnje na rasvjetljavanju i dokumentovanju kompletnog događaja, utvrđivanju motiva i krivično-pravnoj kvalifikaciji.

Policijskom službeniku J.T. je ukazana potrebna medicinska pomoć u Javnoj zdravstvenoj ustanovi u Brčkom, nakon čega je prevežen na dalje liječenje u UKC Tuzla i nije životno ugrožen.

Nakon okončanja svih istražnih radnji i krivično pravne kvalifikacije navedenog događaja, Policija Brčko distrikta BiH će Tužilaštvu Brčko distrikta BiH uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu lice S.M. predati u dalju nadležnost, o čemu će javnost biti blagovremeno informisana", saopćeno je.