postala zvijezda

Političari i milijarderi pali u drugi plan: Ko je plavokosa ljepotica u Bijeloj kući?

U srijedu je predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Joe Biden (81) organizirao državni banket u Bijeloj kući - događaj u čast japanskog premijera Fumija Kishide (66).

Na popisu gostiju, između ostalih, bili su bivši američki predsjednik Bill Clinton (77), šef Applea Tim Cook (63) i osnivač Amazona Jeff Bezos (60).

Međutim, ona je plijenila poglede - duga crvena haljina s visokim prorezom, plava kosa ležerno je padala preko ramena, dekolte je bio nizak, prenosi BILD.

Ko je ova ljepotica?

Ona vjerovatno ima najdirektniju vezu sa šefom države - jer su njih dvoje u rodu. Mlada žena je unuka Joea Bidena, Finnegan Biden (23).

Ona je jedna od sedmero Bidenovih unučadi i izuzetno je bliska sa svojim djedom, kojeg jednostavno zove Pop.

U intervjuu za američki podcast SmartLess 2022. godine, predsjednik je rekao o odnosu sa unucima:

“Oni su ludi za mnom i ja sam za njima.”

Nadalje je otkrio:

“Svaki sam u kontaktu sa svojim unucima."

Međutim, Finnegan, druga najstarija od njegovih unuka, posebno je bliska s Bidevonom suprugom Jill, koja joj nije prava baka.

Naime, njena baka Neilia Hunter Biden bila je prva supruga Joea Bidena i majka Huntera Bidena, oca Finnegan Biden. Neilia Biden preminula je još 1972. godine.

I prije nego što je 2021. diplomirala na Univerzitetu Pennsylvania, Finnegan je više puta pratila djeda i Jill (72) na javnim nastupima.

U maju 2023. Finnegan je pratila prvu damu Jill Biden na krunidbu u londonskoj Westminsterskoj opatiji (Joe Biden se držao podalje od ceremonije) i dala izjavu.

Nosile su odjeću u žutoj i plavoj boji, bojama Ukrajine. Dvije su žene sjedile kraj Olene Zelenske (46), supruge ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog.

Finnegan je Jilll pratila i na prijemu kod princeze Kate (42).