INCIDENT

Pomahnitali putnik na aerodromu u SAD-u otvorio izlaz za nuždu pa se popeo na krilo aviona

Prevezen je u bolnicu na procjenu psihičkog stanja jer su službenici pretpostavili da je u pitanju neki problem s mentalnim zdravljem
FOTO: Screenshot/Youtube/KHOU 11

Muškarac koji je bio na letu kompanije Southwest Airlines otvorio je u nedjelju vrata za slučaj opasnosti i popeo se na krilo dok je avion bio na aerodromu Louis Armstrong u New Orleansu. Prema navodima policije, 38-godišnji muškarac je otvorio vrata za izlaz u slučaju nužde kako bi došao do krila aviona. Avion je u to vrijeme bio stacionaran, a osoblje je uspjelo zaustaviti dotičnog putnika i zadržati ga do dolaska nadležnih vlasti.

Zed Webster, koji je toga dana bio u avionu, kazao je za CNN kako mu se činilo da su se posvađala dva putnika i da se plašio da ne dođe do fizičkog obračuna. Zatim je izvadio mobitel i počeo snimati incident. Čim je počeo snimati, putnik je otvorio vrata za slučaj opasnosti i skočio van. "Bio sam prestravljen", rekao je Webster.

Policija je saopćila kako je 38-godišnjak djelovao podosta nesuvislo. Prevezen je u bolnicu na procjenu psihičkog stanja jer su službenici pretpostavili da je u pitanju neki problem s mentalnim zdravljem. "Nema naznaka da je muškarac nešto ostavio u avionu, niti je kod njega pronađeno oružje”, saopćila je policija i dodala da je istraga incidenta u toku.