DIRLJIV TRENUTAK NA PRESICI

Ponoćni video BBC-a s Modrićem za milione pregleda. Oraspoložio ga italijanski novinar

Luka Modrić teško je podnio to što je Hrvatska protiv Italije (1:1) golom u osmoj minuti sudijske nadoknade gotovo sigurno ostala bez prolaska grupe na Euru. Postigao je gol, proglašen je igračem utakmice, ali to mu nisu nikakve utjehe. Nakon utakmice je bio u suzama, svjestan da mu je propala zadnja prilika da s Hrvatskom osvoji trofej na velikom natjecanju.

Ipak, oraspoložio ga je italijanski novinar na konferenciji za medije. BBC je snimku njegovog pitanja, tačnije hvalospjeva Modriću, te odgovor hrvatske legende na to objavio pod opisom "ovo je doista prekrasan trenutak s konferencije za medije nakon utakmice":

"Luka, dobra večer od italijanskog novinara. Želim vam zahvaliti na svemu što ste pokazali ne samo večeras, nego tokom cijele karijere. Još jednom ste napustili teren kao igrač vrhunske klase. Promašili ste penal, ali odmah zatim i zabili. Želim da se nikada ne penzionišete jer ste jedan od najboljih igrača koje sam komentirao. Hvala vam."

Slijedio je pljesak novinara i Modrićev odgovor: "Grazie. Hvala vam iz dubine srca na ovako krasnim riječima. I ja bih volio zauvijek igrati nogomet, ali doći će vrijeme kada ću morati objesiti kopačke o klin. Još ću igrati, ne znam koliko, ali hvala Vam na divnim riječima."

Post koji je BBC objavio na X-u pola sata poslije ponoći već do zore ima oko 1.5 milion pregleda.