tu su rusija i kina

Poslanik u Skupštini Srbije zbog rezolucije poziva na razlaz sa Zapadom: Manimo se budalaština i gubljenja vremena sa EU

Poslanik u Skupštini Srbije Branimir Nestorović tvrdi da rezolucija o genocidu u Srebrenici, čije se usvajanje priprema u Generalnoj skupštini Ujedinjenih naroda, "pokazuje da Srbija i srpski narod treba da se raziđu sa Zapadom i budućnost grade na drugoj strani".

Nestorović je poručio da Srbiju i Srbe rezolucija, ukoliko bude usvojena, ne obavezuje baš nimalo, osim što ih opominje da imaju ozbiljne neprijatelje - Francuze, Nijemce, Amerikance i ostale zapadne zemlje.

"Nadam se da će ta rezolucija proizvesti efekte da se manemo više Zapada, budalaština i gubljenja vremena sa Evropskom unijom i drugim neprijateljima i konačno krenemo svojim putem, jer imamo potencijal i podršku supersila Kine i Rusije", rekao je Srni Nestorović, osnivač pokreta "Mi–snaga naroda".

On smatra da priprema rezolucije u Generalnoj skupštini UN i niz drugih događaja pokazuju da Srbija treba da tretira kao neprijateljske zemlje čiji čelnici kreiraju takve poteze.

On kaže da je i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da više neće da koristi termin prijateljske nego partnerske zemlje.