Ovo nije očekivala

Potpuni promašaj: Jennifer Lopez uložila je 20 miliona dolara u projekt kojem se ruga cijeli svijet

Jennifer Lopez uložila je 20 miliona dolara u svoj posljednji projekt, ali veoma brzo sve je krenulo u krivom smjeru te je glumica postala meta bezbrojnih internetskih šala. Kako je sve pošlo po krivu i što to znači za slavnu J.Lo?

Malo kome je proteklih mjeseci mogla promaknuti promocija albuma This is Me… Now, koji je Lopez reklamirala gotovo agresivnom kampanjom, govoreći o njemu gdje god je stigla. Upravo ovaj album trebao je biti vrhunac njezine muzičke karijere, koja je, treba priznati, već godinama u padu.

Naime, svijet je već dugo doživljava prvenstveno kao glumicu, ali još i više kao klasičnu holivudsku zvijezdu o kojoj se poglavito govori u kontekstu ljubavnih odnosa, razmirica i nezaobilaznih modnih kombinacija.

Projekt je postao predmet internetskih šala i memova

U novi album, film i dokumentarnu seriju J. Lo je uložila 20 miliona dolara, prvenstveno za snimanje pratećeg dokumentarca The Greatest Love Story Never Told, u kojem je zabilježila čitav proces nastanka ovog dugotrajnog i mukotrpnog projekta.

Upravo ova dokumentarna serija trebala je biti vrhunac koji će produbiti simpatije javnosti i u trenu rasprodati ulaznice za njezine nadolazeće koncerte. Ipak, album je ocijenjen kao prosječan, film je bio podosta kritiziran, prodaja ulaznica za koncerte ispod svih je očekivanja, a dokumentarac je postao nepresušan izvor inspiracije za komične "memeove" i viralne šale.

Lopez je naišla na ogromno negodovanje i ismijavanje javnosti koja u njenom filmu vidi tek jeftini pokušaj "normaliziranja" kroz prikazivanje trenutaka iz djetinjstva i raznih pokušaja da se pokaže kao "obična djevojka iz Bronxa", što joj, čini se, nije baš pošlo za rukom.