Kriminal

Potvrđena optužnica protiv Pejovića i drugih zbog neovlaštenog prometa narkotika

Sud Bosne i Hercegovine je potvrdio optužnicu u predmetu Dragan Pejović i drugi čiji se akteri terete za organizirani kriminal. Naime, optužnica Dragana Pejovića, Milijana Mijovića, Anđelka Miloševića, Aleksu Mališa, Mišu Miljanića, Miloša Kovačevića, Dušana Mićanovića, Nemanju Prnjata, Milana Mićanovića, Gorana Novčića, Vladana Kovačevića, Bojana Ćalasana, Milana Raševića i Dražena Salamadiju tereti za organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama.

U optužnici se, između ostalog, navodi da je optuženi Pejović od početka 2020. godine do 2022. godine organizirao grupu za organizirani kriminal, kojoj grupi su kao pripadnici pristupili Milijan Mijović, Anđelko Milošević, Aleksa Mališ, Miso Miljanić, Miloš Kovačević, Dušan Mićanović, Nemanja Prnjat, Milan Mićanović, Goran Novčić, Vladan Kovačević, Bojan Ćalasan, Milan Rašević, Dražen Salamadija, izvjesni S. K. i druge njima poznate osobe.

Grupa je organizirana s ciljem da organizator i pripadnici grupe međusobnim povezivanjem i dogovaranjem s drugim osobama, organiziraju, pripremaju i vrše krivična djela propisana Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine, a sve radi sticanja koristi pribavljene krivičnim djelom, saopćeno je iz Suda BiH.