srebrenica

Potvrđena optužnica protiv Srebreničanina koji je napao policajca

Osnovni sud u Srebrenici potvrdio je optužnicu Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini protiv Alena Lelića iz Srebrenice koja ga tereti za vrijeđanje i upućivanje prijetnji po život, te fizički napad i nanošenje povreda policijskom službeniku.

U optužnici se navodi da je Lelić 27. decembra oko 16 sati ispred svoje kuće pripadnicima Policijske stanice Srebrenica, čiji su inicijali Nj. M, M.M, M. N. i A. B, koji su došli da s njim obave razgovor u vezi sa prijavom koju je protiv njega podnio Ј. E, rekao da ne priznaje policiju RS, da će zapaliti svoju kuću i da će se baciti pod vozilo.

Kada su ga policajci Nj. M. i M. M. upozorili da se smiri, Lelić se okrenuo prema policajcu Nj. M. i uputio mu pogrdne riječi, psovke i prijetio da će ga zapaliti, navedno je u optužnici.

Tada je, dodaje se u optužnici, policajac M. M, osumnjičenom naredio da prekine sa galamom, ali je Lelić prišao jednom od policajaca i napao ga, udario ga više puta stisnutom pesnicom u grudni koš, glavu i ruke, i jedanput lijevom nogom u desnu potkoljenicu, nanijevši mu ogrebotine lijevog lakta, te desne potkoljenice.

Lelić je potom uhapšen, a istog dana oko 17 sati, nakon što je sproveden u Policijsku stanicu Srebrenica, kada su ga policajci pokušali alkotestirati, nogom je oštetio plastičnu kanalicu elektroinstalacije, a zatim u prostoriji za zadržavanje nogama lupao pločice, te rukama oštetio zaštitni poklopac na vodokotliću i tako oštetio Ministarstvo unutrašnjih poslova RS za 390 KM.

Osnovni sud u Srebrenici je 22. februara potvrdio optužnicu Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini protiv Alena Lelića zbog krivičnog djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti u sticaju sa krivičnim djelom oštećenje i oduzimanje tuđe stvari, objavljeno je jučer na sajtu Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini.