BIVŠI MINISTAR

Potvrđeno da je Banožić imao 0.21 promil alkohola u krvi. Nije bio vezan i vozio je više od 80 km/h

Ni Banožić ni smrtno stradali vozač kombija u trenutku nesreće nisu bili vezani pojasom

Rezultati nakon vađenja krvi u Općoj županijskoj bolnici u Vinkovcima pokazali su da je Mario Banožić imao 0.21 promil alkohola u krvi prilikom nesreće, saznaje Telegram.

Banožiću je u bolnici uzeta krv kako bi se u slučaju potrebe operacije znalo ima li u krvi alkohola ili opijata, da bi se pravilno postupilo u slučaju anestezije, ali i da bi se znala njegova krvna grupa ako bude potrebna transfuzija. Krv mu je uzeta oko pola sata nakon nesreće.

Prema njihovim informacijama, sad već bivši ministar večer prije nesreće bio je na druženju koje je potrajalo do kasno u noć. Samo par sati nakon toga, rano ujutro u subotu, krenuo je u lov. Na tom putu skrivio je prometnu nesreću u kojoj je poginuo otac dvoje djece.

I dalje će to biti nesreća iz nehaja. Naime, prema Kaznenom zakonu nehaj je sve ispod 1.5 promila. Dakle, ako je osoba koja je izazvala prometnu nesreću u kojoj ima teško povrijeđenih ili poginulih osoba bila pod utjecajem alkohola iznad 1.5 promila, neće se smatrati da je do nesreće došlo iz nehaja te će se primijeniti odredbe članka 227. Kaznenog zakona Hrvatske.

Nisu bili vezani pojasom

Telegram saznaje i da ni Banožić ni smrtno stradali vozač kombija u trenutku nesreće nisu bili vezani pojasom. Isti izvor tvrdi da je brzina kamiona koji je bivši ministar Hrvatske obilazio bila 78 km/h, što znači da je brzina pretjecanja bila veća.

Banožić je svjesno preticao po magli

Nesreća se dogodila u 6:15 na izlazu iz Vinkovaca u smjeru Županje. Kad se nesreća dogodila, Banožić je, kako se saznaje, išao u lov. Do nesreće je došlo kada je svojim terencem Nissan Terranom preticao kamion pa se sudario s kombijem. U to vrijeme na cesti je bila gusta magla.

Uviđajem saobraćajne nesreće, kojim je rukovodila zamjenica županijskog državnog tužioca u Vukovaru, utvrđeno je kako se nije uvjerio da to može učiniti na siguran način.

Policija je jučer objavila da će bivšeg ministra Banožića kazneno prijaviti za kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu. Policija je, kako su objavili, utvrdila da je Banožić kršenjem prometnih propisa izazvao nesreću u kojoj je poginuo 40-godišnji Goran Šarić iz Privlake.