ANTE OREČ

Potvrđeno: Najveće moguće pojačanje za FK Velež

Fudbalski klub Velež Mostar obavijestio je sve svoje članove, navijače i prijatelje kluba da je vjernost klubu produžio Ante Oreč.

U prisustvu predsjednika Upravnog odbora FK Velež Senada Kevelja i člana UO Anela Demića danas je u službenim prostorijama kluba potpisan ugovor koji će ovog dvedesetdvogodišnjeg Dubrovčanina za Rođene vezati do ljeta 2026. godine.

Ante Oreč rođen je 29.08.2001. godine u Dubrovniku. Prve fudbalske korake napravio je u GOŠK-u iz Dubrovnika, da bi ga fudbalski put vodio u zagrebačku Lokomotivu, Hrvatski Dragovoljac i Sesvete. Upravo iz Sesveta, prelazi u redove NK Kustošija iz kojeg je ovog ljeta došao u redove mostarskih Rođenih.

“Za veoma kratko vrijeme, ovaj hitri defanzivac uspio se nametnuti struci i izboriti svoje mjesto u startnoj postavi Crvenih, ali i sjajnim partijama, požrtvovanom igrom i svojom skromnosti osvojiti srca navijača. U polusezoni koja je još uvijek u toku, Ante Oreč za Rođene je nastupio u 16 utakmica, upisavši pritom 3 asistencije.

Nakon Ante Hrkaća i Omara Pršeša, produženje ugovora sa Orečom predstavlja još jedan u nizu važnih koraka u sklapanju igračke križaljke pred sva iskušenja koja očekuju naše Rođene kako do kraja ove kalendarske godine, ali svakako i u nastavku šampionata na proljeće.

Našem Anti želimo puno zdravlja, sportske sreće i zajedničkog uspjeha u narednom periodu”, poručili su iz kluba.