Sport

Poznati teniser o tome zašto Đokovića navijači ne vole kao Nadala ili Federera: Ljudi to ne vole vidjeti

Diego Schwartzman, Argentinac koji je u jednom trenutku bio 11. tenisač svijeta, dao je intervju u kojem se dotaknuo zanimljive teme, odnosno zašto je Novak Đoković daleko manje voljen kod navijača u usporedbi s Rogerom Federerom i Rafaelom Nadalom…

“Federer i Nadal su teniseri koji imaju perfektno ponašanje na terenu. Nevjerovatno je da su za gotovo 20 godina koliko su na Touru pokazali tek nekoliko puta svoje frustracije. Dogodi im se nekoliko puta sa sucima i to je sve”, rekao je teniser koji je samo od nagrada na Touru već skupio 8 miliona dolara.

“Đoković je totalno drugačiji, njegova osobnost. Možda djeluje više kao običan čovjek u odnosu na ovu dvojicu. I onda pokazuje više dosta loših emocija. A navijači to ne vole. I onda je normalno da navijači Federera i Nadala ne vole toliko Đokovića. Da, nikad neće biti voljen kao ova dvojica”, rekao je Argentinac.

PROČITAJTE  Dali zeleno svjetlo. Zašto je prodaju Chelsea morala odobriti i Vlada Portugala?

Sezona je prekinuta do sredine jula, a ako se nastavi, ko će imati prednost:

“Đoković je ispred Nadala i Federera u ovome trenutku. Dosta puta je pobijedio Nadala na zemljanoj podlozi, kao i Federera na travi. Vidjet ćemo hoće li uspjeti do njihovih rekorda”, zaključio je Diego.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare