Objavljena prognoza panorama sarajeva
Politika

Prava drama: Dječaka (10) u Sarajevu oteli, na glavu mu stavili vreću i ‘izbacili’ ga u Kiseljaku

Prava drama odvijala se prije nekoliko dana u dvije susjedne općine, Ilidži u Sarajevskoj i Kiseljaku u Srednjobosanskom kantonu. Za sada nepoznat počinitelj ili više njih s bijelim kombijem na Ilidži su oteli dječaka (10), stavili mu crnu vreću na glavu te se zaputili prema Kiseljaku, piše Večernji list. 

Podno zavoja Kobiljača, u naselju Han Ploča, dijete su ostavili, a ono je uplakano i prestrašeno potražilo pomoć mještana koji su odmah pozvali policiju, uposlenike Policijske stanice Kiseljak. Policajci su iz razgovora s dječakom doznali kako je otet na Ilidži te su o slučaju obavijestili kolege u Sarajevskom kantonu.

Dječak plakao i zvao upomoć

Ovakav razvoj događaja Večernjem listu potvrdili su mještani kojima je dječak rekao kako je imao vreću na glavi te je opisao da je kombi kojim su ga dovezli do Kiseljaka imao klizna vrata.

Informaciju u djetetu koje je tražilo pomoć potvrdili su i iz MUP-a SBK.

“Građani kojima se dijete obratilo za pomoć pozvali su policiju. Iako je dijete bilo u šoku, uspjeli smo doznati kako je s Ilidže te smo obavijestili MUP Sarajevskog kantona, čiji su pripadnici s roditeljima došli i preuzeli dječaka”, kazao je Hasan Hodžić, glasnogovornik MUP-a SBK.

Njegove, pak, kolege iz MUP-a Sarajevskog kantona odlučili su, kako kažu, zbog zaštite identiteta djeteta, ne davati informacije medijima o tom slučaju koji je, srećom, izuzmu li se traume koje je proživjelo oteto dijete i njegova porodica, imao sretan kraj.

Iz MUP-a SBK kažu kako s kolegama iz KS rade na rasvjetljavanju ovog slučaja koji je uznemirio mnoge, posebno roditelje školske djece. Dok policija traga za otmičarima, pomoć građana je dobro došla, ali i oprez jer otmica djeteta jedan je od najtežih zločina, ali i jedna od najvećih trauma koju dijete i roditelj mogu doživjeti.

Roditelji uznemireni i u strahu

Roditelji školske djece u Kiseljaku s kojima su razgovarali novinari Večernjeg lista su uznemireni i u strahu jer, kažu, sutra i njihova djeca mogu biti žrtve otmice. U opasnosti su sva djeca te je, kažu, potreban dodatni oprez.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare