AKCIJA KOD

Predložen pritvor za osam uhapšenih u akciji “Kod”

Prijedlog za određivanje pritvora Osnovnom sudu u Istočnom Sarajevu podnesen je za lica čiji su inicijali B.R, B.M, D.B, A.H, D.C, E.M, I.C i D.P. zbog sumnje da su počinila krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet droge, nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija i prikrivanje
FOTO: RTRS

Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu predložilo je pritvor za osam lica uhapšenih u akciji "Kode" zbog trgovine kokainom, heroinom, amfetaminom i drugim vrstama droge.

Prijedlog za određivanje pritvora Osnovnom sudu u Istočnom Sarajevu podnesen je za lica čiji su inicijali B.R, B.M, D.B, A.H, D.C, E.M, I.C i D.P. zbog sumnje da su počinila krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet droge, nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija i prikrivanje.

Za lica Đ.C. i P.S. predložena je mjera zabrane napuštanja boravišta, saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo.

Iz Tužilaštva podsjećaju da je policijska akcija "Kode", koja je vođena na osnovu informacija dobijenih analizom "Sky" aplikacije, usmjerena protiv grupe lica osumnjičenih da su duži period na području Istočnog Sarajeva dogovarala kupovinu, distribuciju i novčanu isplatu različitih vrsta droge i na taj način protivpravno stekla imovinsku korist od 2.750.000 KM.

Pritvor za osam lica predložen je zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih, te da će boravkom na slobodi imati priliku da utiču na svjedoke, unište, sakriju, izmijene dokaze ili tragove važne za krivični postupak.

U saopštenju se navodi da postoje okolnosti koje opravdavaju bojazan da će, ukoliko se osumnjičeni nađu na slobodi, ponoviti krivično djelo ili da će učiniti drugo krivično djelo za koje se može izreći kazna zatvora od tri godine ili teža, prenosi Srna