radikalan potez

Predsjednik Fenera okupio igrače pred historijsku odluku. Džeko i saigrači uputili jasan stav

Predsjednik Fenerbahcea Ali Koc i upravni odbor turskog nogometnog giganta prenijeli su prvotimcima moguće odluke koje se očekuju na vanrednoj sjednici Skupštine kluba i zatražili mišljenja igrača.

Jedna od opcija je i istupanje iz prvenstva Turske, nakon što su igrači Fener fizički napadnuti na utakmici s Trabzonom. Na njih su na terenu nasrnuli domaći navijači.

"Naš predsjednik Ali Koc i Upravni odbor sastali su se s našim profesionalnim timom.

Predsjednik je upoznao igrače s mogućim odlukama koje se očekuju na Vanrednoj skupštini koja će se održati u utorak, 2. aprila, te pitao naše igrače za njihovo mišljenje", navode iz Fenera.

Dodaju da su u ime ekipe govorili kapiten Edin Džeko te Dušan Tadić, Mert Hakan Yandas i İrfan Can Kahveci.

"Igrači su poručili da su svjesni svih nepravdi počinjenih nogometašima Fenerbahcea na terenu i izvan njega, a našem predsjedniku Ali Kocu i Upravnom odboru prenijeli da su se s gostovanja kod Trabzona vratili jači i više složni kao tim, te da se žele boriti do kraja na svim frontovima", prenosi klub.

Koc je izjavio da je ponosan na igrače zbog karaktera.

Trener İsmail Kartal također se obratio igračima na sastanku i rekao da se mnogo toga desilo kroz historiju i da im je "prvenstvo već ukradeno za vrijeme njegovog boravka u Fenerbahceu".

Naglasivši da je ekipa spremna za svaki izazov, najavio je da će poštovati odluku klupske skupštine.