ali koc poručio

Predsjednik Fenerbahčea se oglasio nakon vanredne skupštine: Pozivam Edina Džeku i Dušana Tadića da…

Tursku ligu i Fudbalski savez Turske ove sezone potresaju brojni skandali, a kompletno takmičenje je na rubu regularnosti.

Posljednji skandal desio se nakon utakmice između Trabzonspora i Fenerbahcea, kada su gostujući igrači napadnuti jer su na terenu slavili veliku pobjedu.

Predsjednik Fenerbahcea Ali Koc napravio je neviđeni haos nakon utakmice, sazvavši hitnu skupštinu klupskih članova, te zaprijetivši da će napustiti udruženje turskih klubova i krenuti iz najnižeg ranga takmičenja, ili čak preći u neku drugu ligu.

Održao je Koc sastanak sa prvotimcima na kojem su oni tražili da se nastave boriti za titulu, ali konačna odluka očekivano je prepuštena članovima na glasanje.

Večeras je na stadionu Ulker održana vanredna skupština kojoj je prisustovalo 22588 članova kluba, a skupština je donijela odluku da eventualne radnje po pitanju istupanja iz lige prolongira do kraja sezone, odnosno do redovne sjednice skupštine, koja će biti održana za tri mjeseca.

"U svim našim razgovorima, opcija istupanja iz lige bila je najmanje vjerovatna. Nećemo se kompromitovati na taj način i nećemo se prestati boriti. Ta opcija je sada i zvanično odgođena do naredne generalne skupštine na kojoj će se o njoj raspravljati. Sada pozivam Edina Džeku, Dušana Tadića, Merta Hakana i ostale. Skupština želi ono što želite i vi, donesite nam titulu. Uradite sve što je potrebno za nju", poručio je Koc, prenosi Sport1.

Također je istakao i da će, ako dobije dozvolu od Fudbalskog saveza Turske, Fenerbahce u utakmici Superkupa protiv Galate nastupiti sa juniorskim timom, kako bi poslao jasnu poruku javnosti.