Vijesti

Predsjednik GO SDA Cazin podnio ostavku: Bakir je neupućen, a Genjac bahat

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Gradske organizacije Cazin Mirsad Alićajić podnio je ostavku na funkciju predsjednika ove stranke u Cazinu, kao i na sve funkcije koje obavlja u SDA. On je svoju odluku saopćio na današnjoj novogodišnjoj press-konferenciji. Također je čestitao Nerminu Ogreševiću iz ASDA koji je na lokalnim izborima ubjedljivo pobijedio Aličajića za poziciju načelnika općine.

„Podnosim neopozivu ostavku, kao ljudsku i moralnu obavezu nakon izbora. Nisam od onih koji su gledali svoje lične interese, koji su doveli do stanja u SDA kakva jeste. Unutrastranačka dešavanja nakon posljednjeg kongresa u SDA su stranku odvojili od demokratije i onoga što je rahmetli predsjednik Alija Izetbegović govorio.

Nerazumijevanje i izostanak podrške predsjednika predsjednika Bakira Izetbegovića, generalnog sekretara Halida Genjca i našeg Šemsudina Dedića, kao potpredsjednika stranke, doveli su do toga da je situacija na izboru bila takva. Bakir sa svojom neupućenošću, Genjac svojom bahatošću, a Dedić sa ciljem su doveli su do pada na izborima koji su prošli kako su prošli.

Nedavanjem podrške u kampanji, Bakir Izetbegović nije našao pet minuta u 10 mjeseci da primi predsjednika Gradske organizacije Cazin. Ako za vrijeme kampanje svi predsjednici stranaka dođu u Cazin i Krajinu, a Bakir sam to ne uradu, možete misliti koliko je Bakiru i pojedincima u SDA stalo do Cazina i Krajine. Shvata li Bakir da je Allah dž.š. dao čovjeku dvije, a on daje tri ruke. Stao sam na čelo stranke i gledao da na najbolji način prezentujem program SAD.

Nije me sramota čista obraza stati pred medije i podnijeti ostavu. Nisam bio i nikad neću biti stranački uhljeb. Sada razumijem dešavanja kada je u pitanju SDA. Pojedinici su u SDA ubili čast da bi živjela sramota“, kazao je Aličajić.

On je ostavku predao i pismenim putem, a između ostalog, je naveo:

"Budući da sam mlad čovjek, smatram da mora doći do smjene generacije i da procese u zemlji, ali i stranci moraju voditi mladi ljudi. Vidjevši da predsjednik SDA Bakir Izetbegović okuplja "starce" oko sebe i daje prednost pojedincu, a ne većini smatram da mi nije mjesto u organima stranke“.