Sport

Predsjednik “Kraljeva” Florentino Perez: Ovaj Mbappe nije Mbappe kojeg znam i kojem je Real bio san

Predsjednik Real Madrida Florentino Perez tvrdi da se Kylian Mbappe promijenio posljednjih sedmica, da nije igrač kakvog želi u Realu i da mu je draže da je francuski napadač ostao u Paris Saint Germainu.

"Njegov san je bio igrati u Realu, htjeli smo to učiniti prošlog avgusta i nisu mu dali da ode, stalno je govorio da želi igrati u Madridu, otprilike 15 dana prije nego što je promijenio situaciju", rekao je predsjednika "Kraljeva" za "El Chiringuito".

Perez tvrdi da to više nije igrač kojeg je želio dovesti u redove aktuelnog prvaka Evrope i Španije, jer je možda promijenio svoje želje, te je jasno stavio do znanja da ne postoji igrač koji je iznad Reala.

Mbappe: Ostao u PSG-u

"Ovo nije Mbappe kojeg sam želio dovesti . On se mijenja, nude mu se druge stvari, pod pritiskom je i on je već drugi nogometaš. U Real Madridu ne postoji niko iznad klub.

On je sjajan igrač, može pobijediti više od drugih, ali ovo je kolektivni sport i imamo vrijednosti i principe koje ne možemo promijeniti", dodao je Perez.

Unatoč svemu, predsjednik Reala rekao je da mu je Francuz naklonjen, ali i da ne zna hoće li ikada nositi "Kraljeva".

"Mbappe koji je trebao doći ovdje nije ovaj. Ako jeste, radije bih da ostane u PSG-u. Želim onog sa snom", rekao je Perez.