klafurić "bivši"

Predsjednik “Rođenih” Kevelj najavio: Velež će dovesti ozbiljnog trenera

Dean Klafurić više nije trener Veleža.

Šokantni odlazak s klupe hrvatskog stručnjaka, od kojeg se očekivalo da danas predvodi ekipu na prozivci na početku priprema, pojasnio je predsjednik "Rođenih" Senad Kevelj.

"Jutros me je pozvao njegov agent i saopćio da on više nije emocionalno spreman voditi FK Velež, odnosno da osjeća da ne bi mogao doprinijeti daljem razvoju Veleža.

Naravno da je to svima bio šok, ali Velež je ozbiljan klub. Ova vijest neće ostaviti posljedice, to odgovorno tvrdim", poručio je Kevelj, dodavši da je Uprava pristala na sporazumni raskid ugovora.

S Klafurićem odlaze i njegovi pomoćnici. Mostarsku ekipu će do daljnjeg voditi domaći trener Avdo Kalajdžić i Samir Merzić.

"Imali smo dobre rezultate, osvojili smo treće mjesto, sve zacrtane ciljeve Klafurić i igrači su ostvarili i pripadaju im čestitke.

Trudili smo se da ispoštujemo i trenera i igrače.

To se na kraju vidjelo i na rezultatu", ističe Kevelj.

Predsjednik Velež je poručio da će dovesti ozbiljnog trenera nakon odlaska Klafurića te najavio i igračka pojačanja, u opciji su i dva mlada bh. reprezentativca.

Inače, Velež će sutra saznati ime prvog rivala u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu UEFA.

Mogući protivnici "Rođenima" su Tirana (Albanija), La Fiorita (San Marino)., Škendija (Sjeverna Makedonija), Budućnost Podgorica (Crna Gora) i Inter Escalades (Andora).