Politika

Predstavnici USAID-a posjetili Memorijalni centar Srebrenica

Predstavnici Misije USAID-a u Bosni i Hercegovini, predvođeni direktorom Ureda za demokratiju Peterom Croninom posjetili su danas Memorijalni centar Srebrenica gdje su se susreli sa direktorom tog centra Emirom Suljagićem.

"Imali smo produktivan sastanak, te očekujemo da ćemo u narednom periodu imati priliku da sarađujemo i da je ovo korak dalje ka razvoju konkretnih programa podrške. Za nas je bilo važno da predstavimo naš rad, kao i postignuti napredak u posljednjih godinu dana na polju istraživanja, publikacija, izložbi, povezivanja na svjetskom nivou", kazao je Suljagić.

Direktor Memorijalnog centra je predočio projekte koje institucija trenutno realizira uz podršku drugih donatora, ali i ideje koje Centar ima na razvoju novih projektnih aktivnosti poput posebnog istraživanja o ulozi žena na širenju istine o genocidu, uključivanju mladih ljudi iz Srebrenice u aktivnosti, kao i planiranja realizacije novih kampova i ljetnih škola u 2021. godini sa partnerima.

"Hvala CRS-u, projektu PRO-Budućnost i USAID-u na posjeti. Nadam se zajedničkom radu na pomirenju, međuetničkom dijalogu i učenju novih generacija o najvažnijoj poruci koju nosi genocid u Srebrenici, a to je da se nikome, nigdje i nikada ne ponovi Srebrenica", zaključio je Suljagić, saopćeno je iz Memorijalog centra Potočari.