lopetegui blizu klupe

Pregovori u završnoj fazi: Mnogi će se iznenaditi kakvog je trenera Ibrahimović našao za Milan

Julen Lopetegui je uvjerio Milan da je on pravi čovjek za preuzimanje klupe od Stefana Piolija, a vlasnik Gerry Cardinale dao je zeleno svjetlo za prelazak, javljaju italijanski mediji.

Rossoneri će se razići s Piolijem nakon pet godina na čelu ovog ljeta, frustrirani lošim rezultatima ekipe u Ligi prvaka i Europskoj ligi ove sezone. U Serie A, prva je polovica sezone bila teška, ali stvari su od Božića bile pozitivnije.

Milan se povezivao s dugim popisom mogućih kandidata za zamjenu Piolija prije sljedeće sezone, poput Lopeteguija, Thiaga Motte, Marka van Bommela, Paula Fonsece, Francesca Fariolija i Domenica Tedesca.

Druga stranica današnje Gazzette dello Sport opisuje kako se Lopetegui uspio istaknuti na listi kandidata tokom razgovora s Milanom i Zlatanom Ibrahimovićem, uvjerivši ih da je on prava opcija za preuzimanje Piolija na kraju sezone.

Cardinale je dao zeleno svjetlo i sada stvari idu naprijed. Ništa još nije potpisano, ali sada je sve izglednije da će bivši trener Seville i selektor Španije ovog ljeta preuzeti Rossonere.