Najavili i proteste

Premier liga će se nakon 28 godina igrati na Badnjak, navijači su bijesni

To se u Engleskoj nije dogodilo od 1995. godine

Navijači Chelseaja i Wolverhamptona izrazili su ogromno nezadovoljstvo na društvenim mrežama, a neki su najavili i proteste.

Nezadovoljstvo je kulminiralo nakon što je procurila informacija da bi ta dva kluba ove sezone mogla igrati na Badnjak. To se u Engleskoj nije dogodilo od 1995. godine, ali bi moglo ove zbog televizije.

Naime, Božić ove godine pada na ponedjeljak, a Premier liga se tradicionalno igra vikendom prije Božića, onda na Boxing Day 26. decembra, te na prvi dan Nove godine. Utakmica Wolvesa i Chelseaja trebala se igrati u subotu 23. decembra, ali je vodstvo lige želi pomaknuti na sljedeći dan zbog televizijskog termina u večernjim satima.

Kalendar za decembar još nije potvrđen, ali engleski mediji prenose kako će se ta utakmica gotovo sigurno igrati na Badnjak. To je posebno razljutilo navijače Chelseaja koji bi na utakmicu trebali putovati 200 kilometara u svakom smjeru i vratili bi se kući vrlo kasno što im je neprihvatljivo.

“Ovakve vijesti nas duboko zabrinjavaju. Ako ta odluka zaista bude donesena, smatramo je neprihvatljivom i poražavajućom za nas navijače kojima će to biti pljuvačka u lice. U vrijeme kad bi se na bilo koji način trebalo pomagati navijačima da putuju na utakmice, otežava im se na ovakav način”, rekao je predsjednik Udruženja Chelseajevih navijača Mark Meehan.

Drugi navijači su na društvenim mrežama objavljivali ogorčene poruke, a neki su pozivali i na proteste zbog, kako kažu, nedopustivog odnosa s navijačima. Odluka o tome hoće li se igrati na Badnjak trebala bi biti objavljena do kraja sedmice.