Vlada FBiH

Premijer Nikšić razgovarao s dobitnicima najvišeg ratnog priznanja ‘Zlatni ljiljan’

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić razgovarao je danas u Sarajevu s predsjednikom i članicama Saveza dobitnika najviših ratnih priznanja Federacije Aljom Bošnjakovićem, Zlatom Gaziberom, Fadilom Bajrić i Dževadom Tataragić - Trešnjo, saopćio je Ured Federalne vlade za odnose s javnošću.

Članice Saveza i dobitnice najvišeg ratnog priznanja "Zlatni ljiljan" zahvalile su premijeru Nikšiću za poziv istaknuvši da je ovo prvi put da ih je neko od zvaničnika primio u posjetu i razgovarao s njima o problemima s kojima se suočavaju kao žene dobitnice priznanja. Kazale su da vjeruju u podršku i cijene razumijevanje i premijera i cijele Vlade FBiH za boračku populaciju i njihove probleme.

Premijer Nikšić je također zahvalio za podršku i povjerenje Saveza dobitnika najviših ratnih priznanja Vladi Federacije BiH.

"Ne radimo ništa što nije naša obaveza i zadatak. Briga o boračkoj populaciji među kojima su i žene, je miminum i cijenim što se sjećate i naših napora iz mog prethodnog mandata da se borcima skrbi na pravičan i sistemski način i to ćemo činiti i u narednom periodu. Svima nam treba više solidarnosti, podrške i međusobnog razumijevanja te vam zahvaljujem što ste danas ovdje i vjerujete u Vladu FBiH", poručio je premijer Nikšić.

Sastanku je prisustvovao i ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Nedžad Lokmić koji se ranije sastao s predstavnicima Saveza.