tužne vijesti

Preminuo dječak Harun Handžić (6) za kojeg je podršku tražio i Edin Džeko

Najboljii bosanskohercegovački fudbaler Edin Džeko je nedavno putem svog Instagram profila pozvao na pomoć dječaku Harunu Handžiću (6).

Mališan iz BiH se nalazio na liječenju u Turskoj, u istanbulskoj klinici Koc, te mu je hitno bila potrebna krv A pozitivna.

Nažalost, sada dolaze vijesti da je Harun Handžić preminuo u četvrtak, 28. marta. Vijesti je na svom profilu na Facebook objavio hafiz Nedim Botić.

“U ovom ramazanu, vratio se dragom Allahu jedan dječak. Imao je šest godina. I bio je iskušan teškom bolešću. Sutra će mu se u Visokom u 15 sati klanjati dženaza. Ko mogne da ode, veliki sevap je. Džennetska ptica, to je Harun. Melek koji je hodio dunjalukom.

Volio bih da kažem nešto utješno, ali evo suza mi krenula kad sam vidio osmrtnicu. Sjetimo se u dovama Harunove porodice, mame i babe, i cijele familije da im Allah podari snage i sabura u ovim teškim momentima. Najteže iskušenje za roditelja je gubitak djeteta.

I tu su riječi sitne, nema snage insan šta ni da kaže. Osim da će Allah utjehu dati. I da će roditelji svoga dječaka opet sresti, u baštama vječnim, a on zdrav, nasmijan, nikad više bolestan. Dragi Harune, Allahova milost neka te prati.

Nismo te mnogi od nas ni znali, a zavoljeli smo te”, navodi se u objavi.