problem na tržištu

Prestižna britanska marka u velikom problemu: ‘Ugrađujemo polovne dijelove u nova vozila‘

Britanska kompanija Jaguar Land Rover nalazi se u teškoj situaciji. Zbog nedostatka rezervnih dijelova, lokalni trgovci navodno su od centrale dobili upute da u nove automobile ugrađuju rabljene rezervne dijelove.

Priču donosi CarDealerMagazine koji navodi da se radi o ‘10.000 vozila u blokadi‘.

Nagađanja je za Autocar djelomično potvrdio izvršni direktor Jaguar Land Rovera (JLR), Adrian Mardell, koji kaže da je firma nezadovoljna zbog kašnjenja u novom logističkom centru za dijelove u Leicestershireu, zbog čega nekoliko hiljada njihovih automobila u Velikoj Britaniji ne može ‘na cestu‘.

JLR je smanjio svoju britansku mrežu opskrbe dijelovima s 18 skladišta na jedan veliki centar - kompleks Mercia Park u Leicestershireu, no tada su započeli problemi.

Mardell je za Autocar rekao da je zastoj ‘štetno utjecao na razvoj događaja‘ i da je pronalazak hitnog rješenja apsolutni prioritet za kompaniju.

‘Bio je to planirani prijelaz, ali prijelaz traje dulje nego što smo prvotno planirali i očito je naša odgovornost za promjenu.

Zbog svih kašnjenja se ispričavamo‘, zaključuje Mardell koji je potvrdio izvještaje da nekih 10.000 automobila JLR-a u Velikoj Britaniji čeka dijelove, ali je također naveo da se ta brojka smanjila i da je današnji broj manji od 5000.