Vijesti

Prije zatvaranja velike gužve ispred McDonald's drive-thrua u Nedžarićima

Lanac restorana brze hrane McDonald's u ponoć će, nakon punih jedanaest godina, prestati s radom u Bosni i Hercegovini (BiH), budući da je ta kompanija oduzela licencu za rad tamošnjoj franšizi zbog niza skandala. Ovo je prouzrokovalo večeras upravo velike gužve u McDonald's-ovom drive-thru restoranu koji se nalazi u sarajevskom naselju Nedžarići.

U nastavku pogledajte kako su izgledale velike gužve ispred restorana brze hrane:

Svi restorani ovog svjetskog lanca brze hrane u BiH od sutra će zatvoriti vrata. Epilog je to niza skandala, afera i traljavosti lokalnog menedžmenta o čemu je Raport prvi pisao.

McDonald's je svoju licencu dao domaćoj kompaniji Gliese 581g čiji je vlasnik Haris Ihtijarević.

Ihtijarević inače i vlasnik sumnjivog parkinga u centru Sarajeva, iza tržnog centra SCC. Raport je već pisao da Ihtijarević, prema katastru, kao parking iznajmljuje i dvije parcele koje nisu u njegovom vlasništvu. I na tome zarađuje milione.

No, bahatost je očito prenio u saradnji s McDonald'som.

Sve je krenulo kada je Raiffeisen banka dobila sudski spor jer McDonald's, odnosno firma Gliese 581g nije plaćala kriju!? Dug je narastao na više od milion, a sud je presudio da se McDonal's mora iseliiti. Šteta za sam brend je ogromna, a to ovaj svjetski fast-food gigant ne trpi.

Nakon što su o tome informirani, šefovi McDonald'sa za Evropu ušli su dublje u problem.

Tad su otkrili ogromnu rastrošnost bh. menadžmenta. Kako je Raport već pisao, otkriveno je da je Ihtijarević kupio skupocjenog Bentleya i to na lizing kojeg je plaćao upravo McDonald's. Iz BiH se povlače zbog lokalnog javlašluka.

Tagovi:


Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare