PALE TEŠKE RIJEČI

Princ Harry otkrio prljave detalje o Kate Middleton: Sve je počelo s Meghan Markle

Princ Harry i princeza Kate bili su u bliskom odnosu prije nego što se posvađao s bratom Williamom nakon čega su Harry i njegova supruga Meghan Markle napustili svoje kraljevske dužnosti i iznijeli privatne informacije o porodici u intervjuima i Harryjevim memoarima.

Vojvoda je u svojoj knjizi "Spare" otkrio detalje oko kojih su se Kate i Meghan posvađale te je tako princezu od Walesa pokazao u lošem svijetlu, zadavši time njoj i njihovom odnosu, bolan udarac.

Nakon izlaska Harryjeve knjige u januaru 2023., govorilo se da je Kate bila zatečena napadom protiv nje i drugih članova kraljevske porodice te da nije htjela oprostiti Harryju i Meghan zbog njihovog otvorenog prikazivanja kraljevskog života.

Prikazao je Kate u lošem svijetlu

Koliko je išao u detalje s otkrivanjem detalja odnosa članova kraljevske porodice, dokazuje činjenica da je Harry u knjizi naveo i osobne tekstualne poruke koje su Meghan i Kate razmijenile usred neslaganja oko haljine za djeveruše princeze Charlotte.

Prema Harryjevim riječima, princeza Kate poslala je poruku Meghan kako bi se požalila da joj se ne sviđa haljina od Charlotte.

"Haljina od Charlotte je prevelika, preduga, previše široka. Plakala je kad ju je isprobala kod kuće", bile su Kateine riječi.

Kada je Meghan na to odgovorila da je krojač u pripravnosti da prekroji haljinu, Katein hladni odgovor uzrujao je Meghan koja je navodno ostala jecati na podu.

Ipak, Harry je zatim dodao da Kate nije mislila ništa loše svojim porukama te je primijetio da je princeza od Walesa sljedećeg jutra stigla s cvijećem i čestitkom u kojoj se izvinjava za eventualno uznemiravanje.

Druga njihova svađa koju je Harry istaknuo, bila je kada je Kate napravila grimasu nakon što je Meghan tražila da joj posudi svoje sjajilo za usne te ga je na kraju i nanijela. Princeza je zbog toga vidno zadrhtala, pokazavši koliko joj je to zasmetalo.

William je bio bijesan

Pored svih detalja koje je naveo u knjizi, nije se zaboravio osvrnuti ni na događaj nakon vjenčanja 2018. godine, kada su princ William i princeza Kate pozvali Harryja i Meghan na čaj kada je William navodno bijesno uperio prst u Meghan.

Ispad je izazvala Kate koja je tvrdila da joj Meghan duguje izvinjenje jer ju je zadirkivala da ima dječji mozak zbog toga što je zaboravila detalj vezan uz vrijeme probe.

Harry je u svojoj knjizi napisao da se Meghan izvinila Kate, ali je William svojoj supruzi uskočio u odbranu i upirao prstom u nju dok je govorio: "Pa, to je nepristojno, Meghan."

Podsjetimo, sada kada je svijetu poznato da Kate Middleton boluje od raka, nije teško za povjerovati da vojvoda od Sussexa ima želju vratiti vrijeme unatrag, a kraljevski biograf Duncan Larcombe rekao je nešto više o tome za New! magazin.

"Udarne vijesti kao što je ona o Kateinoj dijagnozi, potiču na pogled iz druge perspektive. Harry nije imun na žaljenje i pitanja 'Šta ako…?' jer je Kate bila poput sestre koju nikad nije imao te se vjerojatno iskreno kaje zbog toga što je njegov odnos s njom i Williamom propao tako spektakularno", izjavio je Duncan.