U posljednji momenat

Princ William otkazao još jedno pojavljivanje, ima li javnost razloga za brigu?

Budući britanski kralj, princ od Walesa, još je jednom, u posljednji trenutak donio odluku da otkaže planirani kraljevski angažman, zabrinuvši time javnost, jer posljednji puta kada je to napravio, i izbjegao dolazak na misu zadušnicu za grčkog kralja Konstantina iz 'ličnih razloga', saznalo se da su tada ljekari Kate Middleton dijagnosticirali karcinom.

Iako se danas trebao uputiti na unaprijed dogovoreni službeni put, princ William u posljednji je trenutak donio odluku o otkazivanju putovanja. Iz Buckinghamske palače za Hello! šturo su rekli kako princ neće prisustvovati zakazanom angažmanu:

'Nažalost moramo pomaknuti termin za budućnost i jako nam je žao zbog svih onih koji su već tamo doputovali.'

Ta odluka donesena je nakon što su kralj Charles III i kraljica Camilla najavili promjene svojih vlastitih rasporeda i to nakon što je britanski premijer Rishi Sunak otkrio da će se opći izbori održati 4. jula ove godine.

U svojoj službenoj izjavi kraljevski je par potvrdio da su sva zakazana događanja, koja bi mogla odvratiti pozornost izborne kampanje, otkazana ili odgođena. Zbog svega se kralj, koji se s premijerom susreo u srijedu i složio se s njegovim zahtjevom za raspuštanjem parlamenta, unaprijed izvinio.

Inače, nagađa se kako će princ od Walesa iduće sedmice uzeti kratak odmor od svih kraljevskih dužnosti i provesti školske praznike sa svojom djecom. Vrlo je vjerovatno kako će se porodica uputiti u Anmer Hall, svoj dom u Norfolku.